Bijgewerkt: 28 februari 2020

HWC Amstelveen viert geboorte van 'Herman'

Nieuws -> Informatief

Bron: Ashwant Nandram
20-10-2009

Op vrijdag 16 oktober 2009 werd op het Hermann Wesselink College in Amstelveen de geboorte gevierd van 'Herman', de fonkelnieuwe schoolkrant van het middelbaar college. De organisatie van de feestdag lag in handen van scholieren.

Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het schoolgebouw van het 'Hermann Wesselink College' aan de Startbaan 3 in Amstelveen


Enkele minuten over 9 werden de leerlingen van het HWC via de intercom plechtig toegesproken door de redactie, waarna de verse kranten schoolbreed gedistribueerd werden. De dag kreeg een feestelijk tintje, toen alle ‘vrienden en familie van Herman’ getrakteerd werden op beschuit met muisjes.

De sfeer was opgewekt en de eerste reacties op de publicatie waren razend enthousiast. Rector Ton Liefaard antwoordde desgevraagd, dat de krant een ‘buitengewoon warme uitstraling’ had en vergeleek de vijftig pagina’s tellende schoolkrant met een luxe maandblad.

De schoolkrant beoogt twee specifieke doelen. Emma Kok: “De krant biedt creatieve scholieren een podium om talent te ontwikkelen. Bij ons krijgt elke leerling de kans om lid te worden van de redactieraad en regelmatig stukken te schrijven. Voor de leerlingen die zich minder graag binden is er de mogelijkheid om vrijblijvend artikelen in te sturen die op onze website verschijnen.”

“Wat weleens vergeten wordt is, dat een schoolkrant vooral ook de sociale cohesie bevorderd. Op een college met 4 verschillende afdelingen en 1600 leerlingen raakt men gauw het groepsgevoel kwijt. Zonde. We zijn geen bij elkaar geraapt zooitje tieners, we zijn trotse HWC’ers!”

In de eerste editie van de krant schrijft de redactie onder andere over de opkomst van extreemrechts gedachtegoed onder Amstelveense scholieren. Daarnaast besteedt de krant aandacht aan de profilering van het HWC en stelt men de vraag of het HWC geen elite-schooltje wordt.

De redactieraad zal op tweewekelijkse basis kopij schrijven voor de website. De allerfijnste artikelen worden vier keer per jaar gebundeld in gedrukte vorm. De komst van ‘Herman’ is een unicum: het college heeft jarenlang geen schoolkrant gekend.


Website: HermanAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.