Bijgewerkt: 18 september 2020

HWC-leerlingen en Rode Kruis op bezoek bij de burgemeester

Nieuws -> Informatief

Bron: Yeter Tan
16-01-2012

In het kader van maatschappelijke stage hebben vijf leerlingen van het Hermann Wesselink College stage gelopen bij het Rode Kruis Amstelveen. De leerlingen hebben onder andere door collecte 1.793 euro binnengehaald. Dit bedrag is door gemeente Amstelveen verdubbeld.

Burgemeester Jan van Zanen overhandigde de leerlingen, voorzitter Yeter Tan van Rode Kruis Amstelveen en bestuurslid Wouter Hildebrandt het eindbedrag 3.586 euro. Met het geld helpt het Rode Kruis de moeders en hun gezin met onderdak, medische hulp en voedsel. Maar ook oplossingen op langere termijn worden geboden.

Mondiaal worden meer dan 10 miljoen moeders geraakt door oorlogen en conflicten. Voor hen hebben vijf HWC-leerlingen aandacht gevraagd en een week lang gecollecteerd op diverse plaatsen in Amstelveen, tijdens hun maatschappelijke stage. Jan van Zanen liet zich door de leerlingen informeren over hun maatschappelijke stage. Hij was geïnteresseerd naar de ervaringen van de leerlingen.

rode kruis Amstelveen
(Foto Rode Kruis Amstelveen - 2012)

Vijf leerlingen van het Hermann Wesselink College en voorzitter Yeter Tan (r) van het Rode Kruis Amstelveen met bestuurslid Wouter Hildebrandt op bezoek bij burgemeester Jan van Zanen


De burgemeester gaf aan met de leerlingen in de collecteweek van het Rode Kruis dit jaar wel samen te willen collecteren. Yeter Tan, is erg blij met deze fantastische opbrengst. “ Ik ben trots, hoe de leerlingen zich hebben ingezet voor deze moeders. Geweldig ook, dat veel Amstelveners een financiële bijdrage hebben geleverd en dat gemeente Amstelveen het eindbedrag heeft verdubbeld.

Deze vrouwen functioneren op de achtergrond en strijden voor de veiligheid, inkomen, verzorging, opvoeding en gezondheid van het gezin”, aldus Tan. Het Rode Kruis heeft in verschillende landen projecten om deze moeders en hun kinderen te helpen. Het Rode Kruis biedt directe noodhulp, zoals onderdak, voedsel, schoon drinkwater en gezondheidszorg, inclusief psychische hulp bij onder meer seksueel geweld.

Daarnaast helpt het Rode Kruis deze moeders bij de zoektocht naar hun familie, of met opleidingen zodat zij in een inkomen kunnen voorzien en voor hun kinderen kunnen zorgen. De landelijke actie heeft maar liefst 8.621.004 euro opgehaald voor moeders die geraakt zijn door oorlog.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.