Bijgewerkt: 21 oktober 2020

Halve finale The Clash of the Cover Bands 2016

Nieuws -> P60

Bron: P60
17-06-2016

Op vrijdag 1 juli 2016 vindt de 2de halve finale plaats voor Regio West Nederland van 'The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso'. Hier zullen zeven bands de muzikale strijd met elkaar aan gaan in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Met uitsluitend nog topbands in de competitie belooft het weer een spannend feest der herkenning te gaan worden. De bands worden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld en de winnaars in beide categorieën plaatsen zich voor de Regio-Finale West Nederland.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2016)

The Clash of the Cover Bands is al vele jaren de grootste bandcompetitie en de zoektocht naar de beste en populairste coverband in Nederland


De line-up (in willekeurige volgorde):

- De Buurtjongens: Allround coverband uit Alkmaar

- MonkeyBack: Beth Hart tribute uit Hoorn

- Silver: Rock coverband uit Bilthoven

- The Journeymen: BluesRock coverband uit Amsterdam

- The Royaltease: Alternative 80’s coverband uit Hilversum

- Thirsty Tigers: Rock coverband uit Amsterdam

- Tomahawk: Classic Rock coverband uit Zaandam

Dit jaar is de grootste bandcompetitie van Nederland 'The Clash of the Cover Bands' voor de 5de keer de grens over geweest en betrekt ook België en Luxemburg in haar spannende zoektocht naar de beste en populairste coverband. 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 2016-2017' vindt in eerste instantie plaats in 6 regio's: Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland), West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noord Nederland (Friesland, Groningen), Oost Nederland (Gelderland, Overijssel, Drenthe), een extra landelijke cyclus en België/Luxemburg. Elke regio heeft haar eigen cyclus van voorrondes, halve finales en een finale. De winnaars van alle regionale finales ontmoeten elkaar in de BENELUX Semi-Finales, en daarna de knallende BENELUX Grand Finale.

De deelnemende bands worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury (vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, artiestenbureaus, muziekdocenten en vakmedia) en publiek. Beide categorieën krijgen een uiteindelijke winnaar in de BENELUX Grande Finale die wordt beloond met o.a. een platencontract met videoclip inclusief distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands zoveel mogelijk begeleid en gecoacht om zowel muzikaal als ook op het gebied van presentatie en uitstraling het aanwezige talent optimaal te laten benutten. Door deze intensieve begeleiding groeit tijdens deze spannende en leerzame competitie niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. P60 opent op vrijdag 1 juli 2016 om 19.30 uur haar deuren en het programma start om 20.00 uur. Entrée is € 12,50 aan de kassa en € 10,- via de voorverkoop. Meer informatie: http://www.p60.nl/agenda/1598 Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=111767&point_of_sale_id=1914Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.