Bijgewerkt: 28 januari 2021

Handelsmissie van regio naar Taiwan is waardevol

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-06-2013

Afgelopen week (25-2013) heeft een Amsterdamse delegatie onder leiding van burgemeester Van Zanen van Amstelveen en wethouder Scholten van Almere een bezoek gebracht aan Taiwan. Zij bezochten daar de hoofdkantoren van diverse Taiwanese bedrijven, gevestigd in de metropoolregio Amsterdam. De bezochte bedrijven zijn werkzaam in de sectoren hi-tech, telecom, gezondheidzorg, vrije tijd, landbouw en auto-industrie.

Bij een tiental bedrijven is er overleg geweest over de reeds bestaande investeringen in Nederland. Een aantal bedrijven liet weten plannen te hebben voor uitbreiding van hun activiteiten door de logistiek in Europa vanuit Nederland te gaan opzetten.

taiwan Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

De Nederlandse delegatie op bezoek bij fabrikant Mean Well. Opgericht in 1982, Mean Well is een toonaangevende standaard schakelende voeding fabrikant in de wereld, met meer dan 4500 standaard modellen


Naast relatiebeheer is acquisitie altijd een onderdeel van de bezoeken van amsterdam inbusiness. In het kader daarvan werd een tweetal bedrijven bezocht die nog geen vestiging in Nederland hebben. Met deze bedrijven zullen de contacten verder worden geïntensiveerd.

Bij vestigings- en uitbreidingsplannen worden deze bedrijven in Nederland ondersteund door amsterdam inbusiness. Dit in samenwerking met het kantoor in Taipei van de Netherlands Foreign Investment Agency, onderdeel van het ministerie van Economische zaken.

taiwan Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen bij EVA Air (長榮航空 Changrong Hangkong). Het is een luchtvaartmaatschappij die in 1989 opgericht is in Taiwan


Tijdens het bezoek zijn tevens de vriendschappelijke banden tussen de metropoolregio Amsterdam en de steden Taipei en Tainan bevestigd. In Taipei vond een diner plaats met burgemeester Hau. In het zuiden van Taiwan had de delegatie een ontmoeting gouverneur Lai van Tainan. Amsterdam inbusiness heeft in Taipei een diner aangeboden, wat een uitstekende gelegenheid bood voor het netwerken tussen de Nederlandse delegatie en vele Taiwanese bedrijven.

Met zowel de plaatselijke overheden als universiteiten heeft de delegatie gesproken over het thema 'Growing Green Cities'. Met verschillende grote steden in de wereld wordt door Almere een samenwerkingsverband opgezet over dit onderwerp, bedoeld om kennis uit te wisselen en te ontwikkelen over duurzame energie, voedselproductie, verduurzaming en gezondheid.  Een belangrijk onderwerp in de aanloop naar de Floriade, die in 2022 in Almere plaatsvindt.

Het bezoek is georganiseerd door amsterdam inbusiness. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten Amsterdam, Almere,  Amstelveen en Haarlemmermeer met als doel het aantrekken en behouden van buitenlandse investeringen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.