Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Hello Cello dag bij Muziek- en Dansschool Amstelveen op 9 oktober 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
26-09-2016

's Werelds grootste cellofestival barst los op 20 oktober 2016. Tien stampvolle dagen in het Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis in Amsterdam met 6 orkesten, 11 ensembles, een koor en 37 internationale solocellisten. Muzikale extremen van Bach&Breakfast tot Late Cello Night met als rode draad de Acting Cello. Zes theatervoorstellingen, waarin de cello zich verbindt met tekst, beweging, film en video.

Foto Amstelveen
(Bron Muziek- en Dansschool Amstelveen - 2016)

Celliste Larissa Groeneveld


Komende editie gaat de Cello Biënnale met de Hello Cello Dagen de regio in om amateurs en jong talent warm te maken voor het festival: vier mini Cello Biënnales in Zwolle, Amstelveen, Den Haag en Eindhoven. Dit initiatief is opgezet samen met landelijke conservatoria en plaatselijke instellingen die verbonden zijn aan de Cello Biënnale Amsterdam. Het hele programma van de Cello Biënnale in één dag, met een breed aanbod voor jong en oud, leken en liefhebbers.

Beginnend met ‘Bach&Breakfast’, in Amstelveen gespeeld door Larissa Groeneveld, gevolgd door een masterclass jong talent, de kindervoorstelling ‘Cello! Cello! Ma non troppo’ (voor alle leeftijden), een optreden van het Hello Cello Orkest en aan het eind van de dag een slotconcert door het Camerata Strijkorkest. Deze feestelijke Hello Cello Dagen zijn ook bedoeld voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Amsterdam te gaan voor het festival. Een prachtige manier om toch zoveel mogelijk van cellomuziek te genieten en de fantastische festivalsfeer te proeven! Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op www.muziekschoolamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.