Bijgewerkt: 10 april 2020

Herbestrating met kapotte stenen in Middenhoven

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Demming
18-05-2014

Jan Demming, hoofdredacteur van de wijkkrant de Gondelkoerier voor Middenhoven en Waardhuizen in Amstelveen heeft dit verhaal per e-mail naar onze redactie gestuurd:

'Geachte dames en heren,

Zonder een enkel spoor van jaloezie, maar wel zeer verbaasd, vraagt een aantal bewoners van De Zon in Middenhoven zich af, waarom na ruim 25 jaar de herbestrating voor hun deur is uitgevoerd met de ‘oude’ stenen, terwijl de bewoners in de duurdere huizen (met uitzicht op de Bovenkerkerpolder) een fonkelnieuw wegdek in hun deel van de straat hebben gekregen.

Foto Amstelveen
(Foto Jan Demming - 2014)

De straatstenen worden verwijderd in De Zon in Middenhoven in april 2014


Zeer veel van genoemde stenen in het eerste stuk aan De Zon vanaf huisnummer 1 zijn niet alleen oud, maar ook nog eens kapot en als zodanig door de firma Van Egmond neergelegd. De bedoeling is, zo heb ik begrepen, dat de huidige bewoners het opnieuw 25 jaar met deze stenen moeten doen en dat lijkt me op z’n minst gezegd geen fraai en veilig vooruitzicht.

Het is toch op z’n minst gezegd vreemd, dat het ene gedeelte van een straat het moet doen met teruggelegd puin, terwijl het andere gedeelte kan genieten van een hagelnieuw en prachtig straatbeeld? Ik wil van de gemeentelijke dienst, die verantwoordelijk is voor deze omissie, graag uitgelegd hebben waarom dit is gebeurd?'

Met vriendelijke groet, Jan DemmingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.