Bijgewerkt: 26 januari 2021

Herinrichting kruising Van Heuven Goedhartlaan en Onderuit

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-01-2013

In het kader van de verkeersveiligheid heeft het College besloten tot de herinrichting van de kruising van de Van Heuven Goedhartlaan met Onderuit. De kruising moet de situatie vooral voor fietsers en voetgangers veiliger maken.

“De kruising maakt deel uit van een route, waar veel schoolgaande kinderen langs komen en veel bewoners die op weg zijn van of naar de tram op de Beneluxbaan,” zegt wethouder verkeer John Levie (bbA). “Doel van de herinrichting is de kruising veiliger te maken voor met name fietsers en voetgangers.


Grotere kaart weergeven De kruising van de Van Heuven Goedhartlaan met Onderuit in Amstelveen met de wegversmalling

De wegversmalling op de Van Heuven Goedhartlaan wordt verwijderd. Daarvoor in de plaats komt een kruispuntplateau, waardoor automobilisten moeten afremmen en fietsers en voetgangers in twee etappes kunnen oversteken. Het fietspad langs Onderuit wordt geasfalteerd. De nieuwe kruising wordt overzichtelijker en veiliger.”

In de huidige situatie ligt op de kruising van de Van Heuven Goedhartlaan met Onderuit een wegversmalling die regelmatig gevaarlijke situaties tot gevolg heeft. Automobilisten moeten op elkaar wachten, maar geven soms extra gas om er snel langs te gaan.

Hun aandacht gaat meer uit naar het passeren van de wegversmalling dan naar overstekende voetgangers en fietsers. De aanleg van het kruispuntplateau maakt een eind aan die onveilige situatie. Daarbij wordt de wegversmalling regelmatig kapot gereden, waardoor veel onderhoud nodig is. De Stadsregio Amsterdam ondersteunt het project financieel. Uitvoering is voorzien in het voorjaar van 2013.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.