Bijgewerkt: 21 januari 2021

Het 100de elektrische oplaadpunt in zicht in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-09-2015

Met het plaatsen van vier nieuwe elektrische oplaadpalen en vier snelladers met bijna allemaal twee oplaadunten is het 100de openbare laadpunt in Amstelveen in zicht. Er blijkt echter meer vraag te zijn naar openbare laadpalen. Amstelveen is daarom bezig met de opzet van een nieuwe regeling voor bewoners en ondernemers met een elektrische auto. Als zij geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein een oplaadpunt aan te leggen, kunnen zij eenvoudig een openbare laadpaal rechtstreeks aanvragen en laten plaatsen bij de leverancier die de contacten met de gemeente onderhoudt. De verwachting is dat deze nieuwe regeling eind dit jaar in werking treedt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

In deze door het elektrotechnische bedrijf Mennekes geproduceerde laadpaal in Kronenburg kunnen twee elektrische voertuigen opgeladen worden


Daarnaast investeren we in snelladers. Eind dit jaar plaatsen we vier snellaadpalen bij winkelcentrum Kostverlorenhof en Westwijk, de Handelsweg in het Stadshart en de Amsterdamseweg ter hoogte van Patrimonium. Snellaadpalen bieden u de mogelijkheid om uw elektrische auto binnen 20-30 minuten op te laden. Ter vergelijking: bij een standaard laadpaal bedraagt de oplaadtijd circa 6 uur.Het aantal elektrische fietsen neemt snel toe. De e-bike levert een positieve bijdrage aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen. Gezien de toename van het aantal elektrische fietsen en scooters heeft de gemeente Amstelveen in 2014 openbare laadpalen voor e-bikes en e-scooters geplaatst op vier verschillende locaties. Namelijk één aan de Handelsweg, de Rembrandtweg, voor het Raadhuis en één aan de vernieuwde Amstelzijde. Deze laadpalen genereren via een zonnepaneel stroom die in de laadzuil opgeslagen wordt. Deze oplaadpunten hebben geen externe stroomaansluiting nodig en zijn volledig selfsupporting. Kijk voor de exacte locatie van alle oplaadpalen op www.oplaadpalen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.