Bijgewerkt: 22 januari 2021

Het 8ste EnergieOntbijt in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-06-2018

Op 25 mei 2018 was het achtste EnergieOntbijt in Amstelveen met als thema: wat betekent aardgasvrij voor uw woning? Meer dan 60 belangstellenden bespraken vragen en oplossingen met energieadviseurs in ANNA in de Annakerk. In 2021 moeten de warmteplannen klaarliggen om de energietransitie naar aardgasvrij door te voeren. Tijdens het EnergieOntbijt stond daarom centraal welke energiebesparende maatregelen bewoners nu al kunnen treffen om hun woning voor te bereiden op de toekomst.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid deed het openingswoord: 'We gaan vaart maken. Hoe eerder de plannen hoe we van het gas los gaan klaar zijn, hoe beter. Woningeigenaren weten dan of er bijvoorbeeld een warmtenet in de buurt komt of dat juist ‘all electric’ wordt toegepast. In de tussentijd kunnen zij hun woning zoveel mogelijk aardgasvrij-klaar maken: beter isoleren, inductie koken en LED verlichten verlaagt de energiekosten van je huis.'

Foto Amstelveen
(Foto Kees Willems - 2018)

Jacqueline Quarles van Ufford (l), de coördinator in gesprek met de deelnemers van het 8ste EnergieOntbijt in ANNA op 25 mei 2018


De voordelen van deze energiebesparende maatregelen zijn tijdens het Ontbijt op een rijtje gezet: meerdere bewoners gaven bijvoorbeeld aan al op inductie-koken te zijn overgestapt. Gideon Goudsmit (energieadviseur bij Energiek) vertelde dat inductie-koken 15 procent goedkoper is in energieverbruik en tevens veiliger met minder uitstoot. Ook LED-verlichting, tochtstrips, vloerverwarming en bodemisolatie worden effectieve voorbereidende maatregelen genoemd door bewoners.

Gratis online HuisScan. Het Regionaal Energieloket biedt een gratis huisscan aan zodat nu al inzichtelijk wordt wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor een woning. De scan geeft inzicht in de mogelijkheden van de woning op het gebied van verduurzamen. Er is te zien hoe zonnepanelen, isolatiemaatregelen en warmtepompen woningen kunnen verduurzamen en voor welke subsidies inwoners in aanmerking komen. De online HuisScan is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl.

Vrijdag 13 juli 2018 is de 9de energieontbijt. Wilt u ook deelnemen aan een EnergieOntbijt? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jacqueline@groenegroei.com. Het ontbijt is van 08.30 tot 11.30 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.