Bijgewerkt: 27 oktober 2020

Het Allan Holdsworth trio in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
11-04-2012

Gitarist, bandleider en producer Allan Holdsworth is een door de wol geverfde artiest. De 65-jarige muzikant speelde een belangrijke rol in de Britse gitaarcultuur. Op woensdag 16 mei 2012 doet de fusion pionier P60 aan, met ruim veertig jaar muziekgeschiedenis in de vingers en een heuse wereldrecordhouder in het voorprogramma.

Holdsworth is als gitarist van een zeldzaam niveau. Al decennia lang wordt hij door fans collega’s beschouwd als een van de meest vooraanstaande vernieuwers van jazz-rock fusion. In zijn rijke carrière nam de gitaarvirtuoos albums op met bands als Soft Machine, Tony Williams Lifetime en Gong. Zowel als instrumentalist als componist heeft hij door zijn vooruitstrevende opvattingen over muziek veel betekent voor zowel rock als jazz.

Holdsworth  Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

Allan Holdsworth (1946) is een Engels gitarist en componist. Hij heeft 12 studio-albums als solo artiest en speelde een verscheidenheid van muziekstijlen verspreid over een periode van meer dan vier decennia, maar hij is vooral bekend van zijn werk in de jazz fusion


De muzikanten die Holdsworth om zich heen heeft weten te verzamelen voor de Europese tour zijn stuk voor stuk briljant. Hij zal worden bijgestaan door bassist Jimmy Haslip, bekend van fusionband The Yellowjackets. Drummer Virgil Donati is onder drummers evenwel bekend en van uitzonderlijke klasse. Lezers van het Modern Drummer magazine weten dat Donati onlangs de nr. 1 Clinic of the Year Award in de wacht sleepte.

Zelfs de support act is er een van wereldniveau. Daarmee is niks te weinig gezegd, want gitarist Jeff Aug heeft een officieel wereldrecord op zijn naam staan. De ambitieuze muzikant wist het klaar te spelen om ruim onder de 24 uur negen concerten te geven in negen verschillende landen. Het leverde de gitarist een welverdiend plekje in het Guiness Book of World Records op.

Het Allan Holdsworth Trio is een jazz-fusion band van een buitengewoon hoog niveau. Ze kennen de klappen van de zweep door en door en zijn stuk voor stuk hun instrument meer dan meester. Op 16 zal er in Amstelveen een bijzonder stukje Britse muziekgeschiedenis te aanschouwen zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via de P60 website (www.p60.nl ), alle Primera winkels en Ben’s Corner. (Tekst: Terry Ros)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.