Bijgewerkt: 1 juni 2020

Het Amstelveen College is dicht uit angst voor eindexamenrellen

Nieuws -> Informatief

Bron: AT5
19-04-2019

'Het had vandaag een mooi feestje moeten worden voor de eindexamenkandidaten van het Amstelveen College. Maar door de aanhoudende dreiging van relschoppers die het feest wilden verstieren, heeft de schoolleiding besloten de dag niet door te laten gaan' – meldt AT5 op 19 april 2019.

'De eerste twee uur zouden er gewoon lessen zijn, maar daarna moest het feest gaan losbarsten. Met muziek, een schuimmachine en leuke spelletjes moest het vooral een leuke een gezellige dag worden. 'Vorig jaar hadden we een heel mooi feest, dus dat wilden we dit jaar graag op dezelfde manier doen', aldus rector Anke de Peuter.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Mevrouw Anke de Peuter (l) rector van het Amstelveen College tijdens de opening van het Medialab van de school op 7 november 2018


'De laatste echte schooldag is een bijzonder moment voor de eindexamenkandidaten, maar ook voor de school zelf. Dat wil je dan feestelijk met elkaar afsluiten. Daarom is het zo ongelofelijk teleurstellend dat het nu niet door kan gaan. We hadden de leerlingen echt een leuk feestje gegund.' Volgens mevrouw De Peuter is er elk jaar overleg met de politie rondom de examenstunt en wordt er ook altijd beveiliging ingezet. 'Toch was dat nu niet voldoende voor ons om te kunnen garanderen dat de stunt veilig zou verlopen. Het is doodzonde dat dit mooie feest nu niet door kan gaan. Gelukkig hebben we na de examens nog wel een mooi gala voor de kandidaten om het jaar toch goed af te sluiten.'


Update 10:35:Bekijk ook het artikel van NH Nieuws: Leerlingen gooien met vuurwerk en eieren bij afgelaste examenstunt Amstelveen CollegeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.