Bijgewerkt: 29 april 2024

Het Bach Ensemble Amsterdam met cantate treedt op in Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Kruiskerk Amstelveen
30-11-2023

Op zondag 10 december 2023 16:30 uur zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, in Amstelveen een muzikale vesper het tweede deel van Bachs Weihnachtsoratorium uitgevoerd worden. Van Dieterich Buxtehude klinkt 'In dulci jubilo' in deze vesper. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten.



'Und es waren Hirten in derselben Gegend' ('En er waren herders in dezelfde regio') (BWV 248 II) is door Bach geschreven voor tweede Kerstdag: een kind is arm en in een nederige stal geboren. Bachs muziek is een muzikale dialoog tussen hemelse engelen met hun fluiten en aardse herders (hobo’s) over verwachting en verlangen, vrees en vertrouwen. Buxtehude’s koraalcantate 'In dulci jubilo' is een middeleeuws kerstlied. De tekst wisselt Duitse en Latijnse woorden met elkaar af.

Koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam en drie vocale solisten staan onder leiding van Paulien Kostense. Liturg is ds Niek Scholten uit Aerdenhout, organist is Peter Ouwerkerk.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.