Bijgewerkt: 8 augustus 2020

Het Harmonie Orkest Amstelveen op concertreis naar Berlijn

Nieuws -> Informatief

Bron: Yvette Cramer
21-09-2016

Op 21 en 22 oktober 2016 zal Harmonie Orkest Amstelveen een concertreis maken naar Berlijn, de Duitse stad van kunst en cultuur. Deze concertreis komt voort uit een culturele uitwisseling met Berlijn/Tempelhof, een van de zustersteden van Amstelveen. Peter Botman, voorzitter van Harmonie Orkest Amstelveen: “We verzorgen drie concerten op drie bijzondere plaatsen in Berlijn. Al een jaar geleden begonnen we met de voorbereiding. Omdat we ons muzikaal van onze beste kant willen laten horen, zijn we al maanden flink aan het repeteren. In Berlijn kunnen we een breed repertoire van klassiek tot populair uitvoeren.”

Muziek als universele taal. Op vrijdagmiddag 21oktober om 15.00 geeft Harmonie Orkest Amstelveen een bijzonder concert voor de bewoners van het AZC in Tempelhof, de wijk waarmee gemeente Amstelveen een stedenband heeft. De locatie is het voormalige vliegveld Tempelhof. In een hangar speelt het orkest voor de huidige tijdelijke bewoners. Muziek is en blijft tenslotte de universele taal om mensen te verbinden. Dit besloten concert wordt georganiseerd door de gemeenten Amstelveen en Berlijn en de lokale stichting Tamaja.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche is een kerk in Berlijn die in de Tweede Wereldoorlog door een bombardement zwaar beschadigd werd. Het kerkgebouw staat op de Breitscheidplatz in het stadsdeel Charlottenburg


Gedächtniskirche. Op vrijdagavond 21 oktober om 20.00 staat een openbaar concert gepland in de monumentale evangelische Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche aan de Breitscheidsplatz in Berlijn. Op het programma staan klassieke werken van onder meer Bach, Beethoven en werken van moderne componisten. De toegang is vrij waarbij een gift voor de restauratie van het orgel op prijs wordt gesteld!

Entertainmentconcert. Op zaterdagavond 22 oktober om 19.30 verzorgt het orkest een entertainmentconcert in het Conventiecentrum van het Mercure Hotel Berlin. Op deze geweldige locatie brengt de harmonie een gevarieerd muzikaal programma, met film- en musicalmuziek als rode draad. Het concert wordt georganiseerd door Mercure Berlin waar ook de kaarten voor het concert worden verkocht.

Droom wordt werkelijkheid. Botman zegt, dat de reis naar Berlijn een langgekoesterde droom is die uitkomt. “We wilden al heel lang een muzikaal uitstapje maken over de grens. Omdat we graag nog meer mensen willen laten genieten van onze muziek en om ervaring op te doen met buitenlandse optredens. Het is Berlijn geworden: de stad van kunst, cultuur en muziek waarbij deze historische stad ook een hechte stedenband heeft met onze thuisbasis Amstelveen.”

Harmonie Orkest Amstelveen heeft een muzikale traditie die teruggaat tot 1922 met een aantal muzikale vormen. Het orkest telt nu ongeveer 45 leden, maar er is altijd versterking nodig, zeker voor dit grote evenementen. Het orkest treedt regelmatig op in de regio. Meer informatie staat op de website www.harmonieorkestamstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.