Bijgewerkt: 11 augustus 2020

Het Kwintessens vrouwenkoor zong in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland / Amstelveenweb
20-12-2011

Maandagavond 19 december 2011 hield het Kwintessens vrouwenkoor van 18.30 tot 19 uur in de hal van Ziekenhuis Amstelland een kerstconcert voor de bezoekers en de patiënten. Hoewel er niet zo veel mensen naar het zangkoor kwamen, deden de dames hun best om voor de aanwezigen een gezellig en sfeervolle half uur te vullen met hun zangkunst. De aanwezigen waren enthousiast en applaudisseerden na elke voordracht.

kwintesses Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het Kwintessens vrouwenkoor tijdens hun kerstconcert in Ziekenhuis Amstelland


Het Amstelveense koor bestaat uit ruim dertig dames die met passie, plezier en humor zingen over het leven. Het repertoire van het koor is breed en veelzijdig; van klassiek tot pop en van religieus via wereldmuziek naar jazz, zowel drie- als vierstemmig.


Tijdens het optreden in Ziekenhuis Amstelland werden Kerstliederen gezongen en dat ging onder leiding van dirigente Justina Oosters en pianiste Tilly Keessen. Het waren nu eens niet de bekende kerstliederen en in verschillende talen. Het koor had het zich hierdoor niet makkelijk gemaakt.


De pianiste had het ook niet makkelijk, aangezien zij zelf de bladmuziek moest omslaan, geen eenvoudige opgave als je eigenlijk twee handen nodig hebt om te spelen. Maar alles verliep perfect.

kwintessens Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het publiek vindt het concert van de vrouwen erg mooi


kwintessens Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De dames van het vrouwenkoor Kwintessens zingen heel enthousiast


Na het optreden in de hal ging de groep uiteen om in kleine groepjes te zingen op de patiëntenkamers, begeleid door een vrijwilliger.

Het Kwintessens vrouwenkoor zingt

Op het programma stonden deze liederen:

Song of the littlest angel - Ruth Artman
I sing of a maiden - Patrick Hadley
II est né, le divin Enfant  - arr. Kurt Suttner
Kerstnacht - H. C. van Oort / tekst M. Boddaert
Little David, play on your harp - Hilger Schallehn
Veni, Domine - Felix Mendelssohn
O quam suavis est - Albert de Klerk
Ani ma'amin trad. Hebrew folksong, - arr. R. Appelbaum
The snow - Edward Elgar
Misty Morning - Carl J. Nygard
Sleigh Bells - Ukrainian folktune arr. E. Rentz

Meezingen?

Wil je meezingen? Je bent van harte welkom. Neem contact op en zing een paar keer mee om sfeer te proeven. Ongetwijfeld smaakt het naar meer en word je lid. Contactpersoon voor Kwintessens is de voorzitter: Margreet Ridderbos. Mobiel: 06-29225274.

e-mail: koorkwintessens@xs4all.nl Locatie repetities: Zorgcentrum 't Huis aan de Poel Populierenlaan 211185 SE Amstelveen. Website: Kwintessens vrouwenkoorAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.