Bijgewerkt: 16 april 2024

Het Mysterie van Museum Mauzz in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
02-04-2019

Theater Kwadraat neemt op zondag 7 april 2019 met de voorstelling Het Mysterie van Museum Mauzz het publiek mee op een reis langs de schilderkunst van Karel Appel tot Willem van der Velde, met schilderijen die tot leven komen in het Amstelveens Poppentheater.

De voorstelling vertelt over een jongetje, Jimmy, die gevangen zit in het saaiste museum van Nederland. Maar overal waar hij komt komen schilderijen tot leven. Zijn halfzusje Eva die hem wil bevrijden, ontdekt dat het museum zelf gevangen zit in saaiheid, maar dat wanneer de schilderijen en beelden gaan leven, de verhalen los uit de schilderijen komen. En dan blijkt het museum helemaal niet saai. En haar halfbroertje Jimmy niet zo vervelend als ze wel dacht. Het publiek speelt een belangrijke rol in de zoektocht van Eva naar Jimmy en geluk.



Doel van de voorstelling is bij kinderen de interesse op te wekken voor schilderijen en beelden in een museum.  Zo willen we hen bewust maken van de verhalen die aan een kunstwerk vast zitten, die je met een beetje fantasie tot leven kunt brengen. ‘Het Mysterie van Museum Mauzz’ is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Aanvang zondag 7 april 2019 om 14.30 uur. Toegangsprijs: € 9,00. Reserveren kan via 020-6450439; info@amstelveenspoppentheater.nl  of via www.amstelveenspoppentheater.nl  



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.