Bijgewerkt: 29 april 2024

Het Shaer pianotrio speelt Schubert in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
23-08-2023

Zondag 3 september 2023 geeft het Shaer Pianotrio in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, een concert dat ongeveer een uur zal duren. Het begint om 12:00 uur. De toegang is vrij. Uw gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld en is nodig om de Kruiskerkconcertserie met klassieke muziek op hoog niveau, voort te kunnen zetten.



Het Shaer pianotrio bestaat uit drie topmusici uit drie verschillende landen. Het trio is genoemd naar de pianist, de Israeliër Ishay Shaer. Hij is een van de toonaangevende pianisten van zijn generatie. Voor zijn pianorecitals en met zijn solo-optredens met orkest krijgt hij altijd lovende kritieken. Violist van het trio is de Amstelveener Jeroen Dupont. Hij behoeft hier nauwelijks een nadere introductie. De Duivelstrillersonate die hij het vorig seizoen in de Kruiskerk speelde ligt nog vers in het geheugen en ook ligt bij veel concertgebouwgangers nog vers in het geheugen hoe weergaloos mooi hij het vioolconcert van Hans Henkemans vertolkte. De cellist van het trio is de Italiaan Emanuele Silvestri. Hij is solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent cello aan het Amsterdams Conservatorium. De unieke samenstelling van dit trio is er sinds in 2022 het Februari Festival in Den Haag hen bij elkaar bracht.

Zij spelen in de Kruiskerk het Pianotrio in bes-klein nr. 1 uit opus 99 van Franz Schubert (D898). Schubert schreef het in zijn laatste levensjaar, maar pas in 1836, 8 jaar na zijn dood, werd het voor het eerst uitgevoerd. Sindsdien is het niet meer weggeweest van de concertpodia vanwege de prachtige melodieën, mooie harmonieën, de speelse contrasten en de dansende ritmes. Het werk heeft voor een pianotrio een ‘hemelse’ lengte.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.