Bijgewerkt: 28 januari 2021

Het Werkplein Amstelveen-Aalsmeer is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
17-02-2016

Het Werkplein Amstelveen-Aalsmeer (AA) werd op feestelijke wijze geopend in het raadhuis van Amstelveen op woensdag 17 februari 2016. Laat u door de naam AA niet op het verkeerde been zetten, want dit werkplein is voor werkzoekenden en werkgevers in Amstelveen en Aalsmeer. Inwoners van deze twee gemeenten kunnen hier werk- en vacature aanbod op één plek vinden.

De toestroom van belangstellenden was groot en toen Ad Verburg (CDA) wethouder Economisch Beleid van de gemeente Aalsmeer was gearriveerd en welkom geheten door Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken van de gemeente Amstelveen, kon de opening beginnen. Matthijs den Hollander de stadsdichter van Amstelveen opende de bijeenkomst met een gedicht en interviewde de beide wethouders. Hier kwam onder andere aan bod, dat werkzoekenden met allerlei vragen terecht kunnen bij de vrijwilligers op het werkplein, bijvoorbeeld over hoe je een goed CV opstelt, wat je kunt doen als je werk zoekt, terwijl je een beperking hebt en wat te doen als je naar school wilt en niet weet hoe je dat moet regelen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken van de gemeente Amstelveen en Ad Verburg (CDA) wethouder Economisch Beleid van de gemeente Aalsmeer hebben het Werkplein AA op 17 februari 2016 geopend


Daarnaast kan je ondersteuning krijgen bij het zoeken naar werk. De werkgevers die bij het Werkplein zijn aangesloten, krijgen informatie over de sollicitant en dragen zorg voor een juiste begeleiding op de werkplek. Amstelveen en Aalsmeer geven hier gezamenlijk uitvoering aan arbeidsbemiddeling, re-integratie en uitkeringsverstrekking aan werkzoekenden. Dit moet ertoe leiden, dat klanten, door informatieverstrekking, werkaanbod en training kunnen meedoen en een baan vinden. Inwoners, ook met een beperking, die op zoek zijn naar werk krijgen op het werkplein actieve ondersteuning.

Na het interview stonden de wethouders hand in hand klaar om door een groot papieren scherm te springen, zo het Werkplein op. Een hilarisch moment. Het Werkplein ziet er heel professioneel uit. Het is uitgerust met moderne ICT faciliteiten, waarvan werkzoekenden zelfstandig, of met begeleiding gebruik kunnen maken. Ook worden er sollicitatie- en motivatietrainingen gegeven, speeddates gehouden en is er inzage in het actuele werkaanbod van de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam. Door de bemiddeling krijgen veel van werkzoekenden onmiddellijk bij binnenkomst een werkaanbod. Er werden door Matthijs den Hollander ook drie werkgevers geïnterviewd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Vlnr.: Martin Hogenboom directeur van het bedrijf Vireo plant in De Kwakel/Aalsmeer, Rob Ellermeijer, gemeenteraadslid van VVD-Amstelveen, lid van 99 Netwerken en Darshan van Egmond, directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen. Zij leggen uit hoe belangrijk de taak van het Werkplein is uit het oogpunt van de werkgevers. Het getal 99 staat voor de ambitie om aan ieder regionaal netwerk ten minste 99 werkgevers, zowel MKB als grote(re) bedrijven te verbinden.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Hier worden de werkzoekenden straks geholpen


Toen het gesprek met de werkgevers was afgerond, kwam Bram Landzaat, de dorpsdichter van Aalsmeer, samen met de Amstelveense stadsdichter op het podium. Al rijmende vertelden zij een verhaal. Bram was door een lichamelijke aandoening 20 jaar geleden ‘aan de kant gezet’ en moest zelf maar uitzoeken, hoe hij weer aan de slag kon. Daarom is hij ook heel blij, dat mensen nu op deze wijze wel een mooie gelegenheid wordt geboden om weer aan de slag te gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het team van het Werkplein staat al klaar om met het werk te beginnen. Zij hebben in ieder geval direct werk!


En eindelijk was het tijd voor een hapje en een drankje. De aanwezigen gingen druk met elkaar in gesprek en de redactie ging weer huiswaarts. Heeft u of heb jij hulp nodig bij het zoeken naar werk? Kom naar het werkplein AA.
Meer informatie op www.werkpleinAA.nl

Openingstijden Werkplein Amstelveen-Aalsmeer: maandag, dinsdag en woensdag van 08.30-15.30 uur. Donderdag van 08.30-16.30 uur en op vrijdag van 08.30-12.30 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.