Bijgewerkt: 26 januari 2021

Het college van B en W Amstelveen steunt de Uithoornlijn

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-09-2016

Het college van B en W van Amstelveen zal de gemeenteraad vragen in te stemmen met de voorliggende voorkeursvariant voor de Uithoornlijn. De plannen voor de Uithoornlijn worden 25 oktober 2016 besproken in de commissie RWN en op 9 november in de gemeenteraad. Uiteindelijk besluit Regioraad van de Stadsregio Amsterdam op 13 december over de voorkeursvariant. Bij een positief besluit gaat het project Uithoornlijn naar de volgende fase en worden de plannen verder uitgewerkt.

Foto Amstelveen
(Bron Stadsregio Amsterdam - 2016)

De vernieuwde Amstelveenlijn wordt naar het dorpscentrum van Uithoorn getrokken ter hoogte van de huidige bushalte Stationsstraat. Rood is op de kaart Spoordijktracé, blauw is Zijdewegtracé, geel is Europarei tracé


De voorkeursvariant bestaat uit het doortrekken van de vernieuwde Amstelveenlijn naar het dorpscentrum van Uithoorn over het tracé van de Spoordijk. De tramhaltes zijn voorzien bij Aan de Zoom, het busstation Uithoorn en Dorpscentrum. De Uithoornlijn vervangt de huidige directe busverbindingen uit Uithoorn naar Amstelveen en Amsterdam. Daarnaast komt een busverbinding tussen Zijdelwaard en Amstelveen centrum.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer


Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer: “Ons college wil meewerken aan het doortrekken van de nieuwe Amstelveenlijn naar Uithoornlijn, zodat ook een grote meerderheid van de inwoners van Uithoorn er op vooruit gaat wat betreft de kwaliteit van het openbaar vervoer. Waar ik ook tevreden over ben, is dat de plannen voor de Uithoornlijn ons geen geld kosten.” De gemeenteraad van Uithoorn organiseert op woensdag 28 september 2016 een speciale inspraakavond over de Uithoornlijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.