Bijgewerkt: 27 mei 2020

Het geluk van vrouwen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
05-02-2012

Eén Amstelveen, het radioprogramma voor sociale verbinding in Amstelveen, interviewt deze keer Marlene Meester en Soza Gaffaf van het Intercultureel Vrouwenplatform. Het vrouwenplatform is ontstaan uit behoefte naar verbinding tussen vrouwen in Amstelveen en omstreken. Marlene en Soza vertellen niet alleen over de vele activiteiten die het platform met steun van stichting Cardanus aanbiedt.

Bewogen vertellen zij ook over de resultaten die het platform boekt op het gebied van emancipatie. Voor Marlene is het belangrijk dat vrouwen zichzelf ontwikkelen en profileren in de samenleving. Niet alleen blijven in je huiskamer. De samenleving is de moeite waard om zelf te ontdekken, zelf aan mee te werken en je eigen loopbaan te volgen. Zowel maatschappelijk als politiek gezien. Zij signaleert, dat de hedendaagse vrouw, die het druk heeft met werken en het gezin, geen tijd voor zich zelf neemt om zich af te vragen: Wat is mijn bijdrage aan de democratie?

vrouwen Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Vlnr: Conchita Willems, Soza Gaffaf en Marlene Meester


Soza woont sinds 1998 als Koerdische vluchtelinge in Amstelveen. Haar viel direct al de grote rol van vrijwilligerswerk op. Dit kent zij niet vanuit Koerdistan-Noord Irak. Daar is er alleen familiehulp, wat wij als mantelzorg kennen. Zij benadrukt vooral de meerwaarde van participeren. Inburgeren start wel met het leren van de Nederlandse taal, maar er is meer nodig om je thuis te voelen. Zij geeft de cursus ‘Innerlijke kracht’  aan vrouwen op de dinsdag. De cursus maakt veel los bij deze vrouwen en is een groot succes. Beiden benadrukken dat emancipatie nog steeds van deze tijd is.

Met Internationale Vrouwendag op komst op donderdag 8 maart zetten Marlene en Soza ons aan het denken, hoe vrouwen zich verhouden tot geluk in de wereld, zowel lokaal als wereldwijd. Gaat het geluk van vrouwen ons aan het hart?

Eén Amstelveen is te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk  ook via de website: www.rtvamstelveen.nl,  (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven) Uitzending: dinsdag – donderdag – zaterdag: 12.00 uur + zondag: 19.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.