Bijgewerkt: 19 september 2020

Het internetgebruik van ouderen is fors gestegen

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS
28-12-2011

Het internetgebruik onder ouderen is de afgelopen jaren in Nederland flink toegenomen. De achterstand op jongere leeftijdsgeneraties wordt steeds meer ingelopen. Samen met Luxemburg en enkele Scandinavische landen behoort Nederland tot de EU-landen met het hoogste aandeel oudere internetters.

Internetgebruik ouderen in afgelopen jaren fors gestegen

In 2011 maakten zes op de tien 65- tot 75-jarigen gebruik van internet. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2005 toen dat ruim drie op de tien was. Met deze stijging is de achterstand op jongere internetters duidelijk verkleind. Het totale internetgebruik in Nederland is toegenomen van ongeveer 80 procent in 2005 naar ruim 90 procent in 2011.

Computerles Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Zelfs boven de 90 kunnen veel ouderen ook met de computer werken en surfen op het internet


Internetbankieren en het lezen van online kranten populair

Ouderen gebruiken internet het meest voor het versturen, of ontvangen van e-mails en het zoeken van informatie over goederen, of diensten. In de afgelopen jaren zijn internetbankieren en het lezen, of downloaden van kranten, of nieuwsbrieven het meest toegenomen. Het aandeel 65- tot 75-jarigen dat internet hiervoor gebruikt is tussen 2005 en 2011 met ongeveer 20 procentpunten gestegen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.