Bijgewerkt: 11 juli 2020

Het kruispunt Van der Hooplaan-Lindenlaan wordt een rotonde

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-02-2012

Het kruispunt Van der Hooplaan-Lindenlaan wordt omgebouwd tot een rotonde. Het kruispunt is al jaren de plek met de meeste geregistreerde ongevallen van Amstelveen. De rotonde past naadloos in de prioriteiten van het college om de verkeersveiligheid in Amstelveen te vergroten. Er is groot maatschappelijk draagvlak voor aanleg van de rotonde.


Grotere kaart weergeven Het kruispunt Van der Hooplaan-Lindenlaan in Amstelveen

In de periode 2005-2009 zijn 20 ongevallen geregistreerd waarvan 9 met letsel. Vooral fietsers waren het slachtoffer. Door ombouw naar een rotonde kunnen fietsers en voetgangers met voorrang oversteken. Wethouder John Levie van verkeer (BBA): ‘Het is de hoogste tijd dit kruispunt aan te pakken. Dat is zeker belangrijk voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers. Bewoners, winkeliers en Fietsersbond juichen de plannen meer dan toe. ’.

Om hinder voor winkeliers, schoolgaande jeugd en Connexxion bij de werkzaamheden te beperken vinden de werkzaamheden zo veel mogelijk plaats in de zomervakantie van 2012.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.