Bijgewerkt: 19 januari 2021

Het oorlogsmonument aan de Amsterdamseweg is gerenoveerd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-04-2013

Het monument 'Aan hen die vielen' aan de Amsterdamseweg, waar Dodenherdenking plaatsvindt, is gerenoveerd. Het monument is gereinigd en de omgeving is opgeknapt. Burgemeester Van Zanen en de heren Aarts en Van der Kooij van Amstelveen Oranje kwamen op woensdag 24 april 2013 het gerenoveerde monument bekijken.

Het monument moest vooral gebruikersvriendelijker gemaakt worden voor minder validen. De opstap met nieuw tegelwerk is lager gemaakt en breder. Ook is de oude beplanting vervangen door nieuwe beplanting.

oorlogsmonument Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het oorlogsmonument aan de Amsterdamseweg voor het Broersepark van beeldend kunstenaar Theo Bennes. Boven op het monument ligt de Treurende Vrouw. Bennes kreeg in 1950 de opdracht van de gemeente Nieuwer-Amstel tot het vervaardigen van dit oorlogsmonument


Dodenherdenking vindt jaarlijks bij dit monument plaats. Inwoners van Amstelveen zijn van harte welkom op zaterdag 4 mei 2013 vanaf 19.30 uur om de herdenking bij te wonen.

Muziek van Muziekvereniging Bovenkerk, een tweetal declamaties van dhr. Hagen en dhr. Commeren en een toespraak van burgemeester Van Zanen zullen mede de herdenking omlijsten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.