Bijgewerkt: 23 januari 2021

Het openbaar vervoer in en rond Amsterdam wordt aangepast

Nieuws -> Informatief

Bron: Vervoerregio Amsterdam
18-04-2018

Op 22 juli 2018 gaat niet alleen de Noord/Zuidlijn rijden, ook de routes van veel trams en bussen in de vervoerregio Amsterdam worden aangepast. Om reizigers en inwoners van de vervoerregio hierover te informeren start woensdag 18 april de publiekscampagne ‘Wij nemen je mee’.

De campagne is een samenwerkingsverband van de Vervoerregio Amsterdam, GVB, EBS, Connexxion en de gemeente Amsterdam en loopt van 18 april tot en met 21 mei 2018. Met deze campagne worden reizigers erop geattendeerd dat het openbaar vervoer vanaf 22 juli gaat veranderen.

Foto Amstelveen
(Bron Vervoerregio Amsterdam - 2018)

De flyer van de publiekscampagne 'Wij nemen je mee'


De afzender van deze campagne is het platform www.wijnemenjemee.nl . Dit platform informeert al geruime tijd over de bouw van de Noord/Zuidlijn en vanaf 18 april dus ook over het nieuwe lijnennet. De reiziger wordt geïnformeerd via Mupi’s (Mobilier Urbain à Publicité Illuminé) recalmeborden, abri’s én via advertenties in de krant, op social media en 9292. Daarnaast rijden er bussen met bestickering door de regio en een campagnetram door de stad.

Nieuwe dienstregeling in juni bekend. Voor veel mensen die met het openbaar vervoer reizen, verandert dus de reis. Aansluitend op de ‘wijnemenjemee’ campagne informeren de vervoerders (GVB, Connexxion en EBS) vanaf juni de reizigers met een eigen campagne over de precieze veranderingen in het openbaar vervoer. Dan is de nieuwe dienstregeling bekend en kunnen reizigers terecht bij hun vervoerder om te zien hoe hun reis vanaf 22 juli 2018 er precies uit komt te zien.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.