Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Het parkeerbeleid wordt anders

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
16-03-2011

Er komt een bijstelling van het parkeerbeleid voor vergunningsgebieden, maar het is nog niet duidelijk wat er precies gaat veranderen. Dat is de uitkomst van een raadscommissievergadering die afgelopen week plaatsvond. PvdA, D66 en GroenLinks wilden aandacht voor de problematiek, omdat de onvrede onder bewoners nog altijd groot is, vooral vanwege de enorme prijsverhoging voor bezoekersvergunningen van 16,60 naar 90 euro.

rwn  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Leden van de commissie Ruimte, wonen en natuur (RWN) tijdens de vergadering op 8 maart 2011


Diverse insprekers grepen opnieuw de kans kritiek te spuien. Obbe Modderman (Meanderbewoners) bleef zich verbazen over de hoge handhavingskosten en hekelde de gevolgen van invoering van kraskaarten, waardoor bijvoorbeeld mantelzorgers veel duurder uit zullen zijn.

rwn  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Obbe Modderman, van de Belangenvereniging Meanderbewoners aan het woord


Wilma Scholten (Schilderswijk, noordelijk van het Stadshart) vreest, dat het gemeentelijk streven om meer bedrijvenvergunningen te verkopen, leidt tot nog meer parkeerdruk bij haar in de buurt.

rwn  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wilma Scholten, van het Wijkplatform Stadshart vertelt over de bezwaren van de bewoners in verband met de te hoge parkeertarieven


Wethouder John Levie kon nog geen concrete toezeggingen doen. Hij werkt aan een nieuwe parkeernota, die na de zomer gereed moet zijn. Daarin wil hij aan bezwaren tegen het huidige beleid tegemoet komen.

rwn  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie (BBA) probeert een oplossing te vinden voor het probleem


Mogelijk komt er een regeling om bewoners volgend jaar, eventueel ook dit jaar, te compenseren. Volgens de wethouder komt er in ieder geval een regeling voor mantelzorgers, om te voorkomen dat die op hoge extra kosten worden gejaagd.

Alle fracties zijn bereid tot aanpassingen van de tarieven, maar een keiharde voorwaarde blijft voor iedereen, dat het beleid kostendekkend moet zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.