Bijgewerkt: 1 juni 2020

Hoe word je profvoetballer bij een topclub?

Nieuws -> Informatief

Bron: Uitgeverij Tipi/Totemboek
15-02-2011

Voor de bijna 600.000 jongens en meisjes die op voetbal zitten en stiekem dromen van een carrière als topvoetballer is er goed nieuws. Het boek waarin je alles leest over hoe je profvoetballer bij een topclub wordt, is weer volop verkrijgbaar!

Je leest in de nieuwe, bijgewerkte uitgave van De Voetbalbelofte van Jeroen Siebelink alles over wat je moet doen en laten op weg naar de top. Hoe je je techniek kunt verbeteren, en je fysiek, je tactiek en zelfs hoe je je mentaal moet voorbereiden.

Je leest waar scouts op letten, wat een zaakwaarnemer voor je kan betekenen, welke jeugdopleiding bij jou past en of jij misschien bij de 3800 beste jeugdvoetballers behoort die een jeugdopleiding bij een Betaald Voetbal Organisatie volgen.

voetbalbelofte Amstelveen
(Bron Totemboek - 2011)

De omslag van het boek: 'De voetbalbelofte'


Want misschien ben jij een voetbalbelofte, of misschien vind jij of vindt je vader of moeder het vooral leuk om erover te lezen. In De Voetbalbelofte geeft Jeroen Siebelink in elk geval een prachtige blik achter de schermen van de jeugdopleiding van het Nederlandse topvoetbal.

Siebelink volgde daarvoor een jaar lang veertien talentvolle jonge voetballers bij topclubs. Hij bezocht hun wedstrijden en trainingen, sprak uitgebreid met deze jongens en een meisje en met de mensen om hen heen: ouders, trainers, begeleiders en andere voetbalexperts. Hun persoonlijke beleving van een wereld die maar weinig mensen echt van nabij kennen, staat centraal in deze reeks portretten.

De Voetbalbelofte geeft een stappenplan voor de weg die je aflegt van beginnend F-pupil tot aan de doorbraak in het eerste elftal van een topclub. Je leest veel voetbalgeheimen uit de jeugdopleiding van PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, SC Heerenveen, FC Twente/Heracles, FC Groningen en Roda JC. En je krijgt tips uit de eerste hand van profspelers Jan-Arie van der Heijden, Kees Luijckx en Danny Buijs.

Kortom: een handboek voor voetballers en voetballiefhebbers, volgens Voetbal International. En een boek waarvan Foppe de Haan zegt: 'Alle jeugdcoaches zouden dat prachtige boek moeten lezen van Jeroen Siebelink! Het is een fantastisch boek, waarin je meekijkt in het hoofd van jonge voetballers. Hoe beleven zij het eigenlijk? Daar is het dus allemaal om te doen!'

Over de auteur

Jeroen Siebelink (1968) is journalist en schrijver. Hij voetbalde bij Blauw Geel ’55 in Ede, VOC in Rotterdam, SML in Arnhem en nu al weer jaren bij de senioren van WV-HEDW in Amsterdam. Voor de KNVB schreef hij de serie ‘Allemaal uitblinkers’, een reeks praktische handboeken voor coaches en trainers over amateurjeugdvoetbal.

Uitgever

De voetbalbelofte. Zo word je profspeler bij een topclub is een uitgave van Uitgeverij Tipi/Totemboek. ISBN 978-90-77557-79-2 Gebonden – full colour - 208 blz - prijs € 18.95Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.