Bijgewerkt: 31 mei 2020

Honderdduizend mensen tekenen tegen Wet Werken naar Vermogen

Nieuws -> Informatief

Bron: FNV
07-04-2012

Ruim 100 duizend mensen tekenden de afgelopen weken op de site www.laatzenietvallen.nl  de petitie tegen de wet werken naar vermogen. De FNV biedt de verzamelde handtekeningen op 17 april 2012 aan de Tweede Kamer.

“Een geweldig resultaat. Dit toont aan, dat een heleboel mensen het met ons eens zijn, dat de wet werken naar vermogen van tafel moet”, zegt FNV-federatiebestuurder Leo Hartveld. “Mensen laten duidelijk zien, dat ook zij niet willen, dat honderdduizenden in de armoede terechtkomen.”

mensen Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Veel mensen zijn er tegen de Wet Werken naar Vermogen


De FNV lanceerde op 9 maart een tv-spot in het kader van de campagne 'laatzenietvallen'. Na de eerste vertoning op de publieke zenders liep het storm op de website. “De commercial, die overigens nog steeds te zien is op www.laatzenietvallen.nl , heeft de discussie over deze wet nog meer aangewakkerd. In de afgelopen drie weken tekenden maar liefst 90 duizend mensen de petitie”, aldus Hartveld.

Inmiddels hebben ook bijna 1000 mensen hun persoonlijke verhaal op de website achtergelaten. De FNV biedt die verhalen en de ruim honderdduizend handtekeningen op dinsdag 17 april aan de Tweede Kamer. De kamer behandelt van 17 t/m 19 april de wet werken naar vermogen. Kijk voor de petitie en de persoonlijke verhalen van mensen over de Wet Werken naar Vermogen op www.laatzenietvallen.nl

Wet Werken naar Vermogen?

Om te stimuleren, dat zo veel mogelijk mensen door werk in hun eigen onderhoud voorzien, is een nieuwe wet ontworpen: de Wet werken naar vermogen (WWNV). Deze wet vervangt straks de Wet werk en bijstand (WWB) en heeft gevolgen voor de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en de Wet Wajong. De voorgenomen invoeringsdatum van deze wet is 1 januari 2013. Het wetsvoorstel is op 1 februari 2012 aangeboden aan de Tweede Kamer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.