Bijgewerkt: 4 augustus 2020

Hoogste punt nieuwbouw van Amstelveen College is bereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
31-10-2012

Dinsdagmiddag 30 oktober 2012 werd er letterlijk een hoogtepunt bereikt in het nieuwbouwproces van het Amstelveen College aan de Sportlaan 27-29.

college Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De vlag wordt gehesen op het hoogste punt van het nieuwe Amstelveen College door wethouder Raat en rector Manders


Herbert Raat (VVD) wethouder onderwijs en Mark Manders, rector van het Amstelveen College, hebben op het dak een vlag gehesen om te vieren, dat het hoogste punt bereikt is.

college Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De bouwers volgen van beneden de vlag-hijs actie van de bestuurders


Het ontwerp is van het architectenbureau DMV Architecten uit Kerkrade. Het schoolgebouw aan de kant van de Sportlaan is twee bouwlagen hoog, met hierachter het bouwdeel met een viertal bouwlagen. Op de begane grond komt de inpandige fietsenopslag en de lokalen voor exacte vakken, zoals biologie, scheikunde en tekenen.

college Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Raat overhandigt de envelop met kapfooi aan Bram Zegers van de firma Knippers


Na het hijsen van de vlag ging het gezelschap naar de sporthal, waar wethouder Raat de zogenaamde kapfooien aan de bouwers overhandigde. De sfeer was uiteraard erg leuk, vooral dat de mensen niet alleen een envelop met inhoud kregen voor het bereikte resultaat, maar ook een hapje en drankje, dus de dag van de bouwers kon niet meer kapot.

college Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat: 'Wij zijn reuze trots, dat jullie het hoogste punt hebben bereikt. Vorig jaar de eerste paal en nu gaat het ontzettend rap hier en jullie doen fantastische werk!


college Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Rector Mark Manders: 'Inderdaad wij zijn in de laatste jaren mee gaan denken, hoe wij het gebouw zullen inrichten. Elke week rij ik langs het gebouw en ik vind het schitterend mooi en complimenten daarvoor!'


college Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De nieuwbouw van het Amstelveen College met de vlaggen. Als alles volgens de plannen gaat, kunnen de scholieren en de docenten in het schooljaar 2013-2014 het gebouwcomplex in gebruik nemen


Kapfooi?

Het is een oude gewoonte, dat bij het bereiken van het hoogste punt van een bouwwerk door de opdrachtgever kapfooi wordt gegeven. Kapfooi is een envelop met geld voor alle bouwvakkers die aan de bouw hebben bijgedragen.

Het woord kapfooi is afkomstig van het Frans woord chapeau: hoed en groet, dus een uitroep voor een knappe prestatie. Onder kaplaken verstond men in de 18de eeuw de verering die een schipper boven de vracht van de goederen bedongen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.