Bijgewerkt: 20 januari 2021

Hoogste tijd voor een gesubsidieerde groen dak

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-09-2017

Vraag nu subsidie aan voor groen op uw dak. De gemeente Amstelveen heeft de bestaande subsidieregeling voor het aanleggen van groen op daken versoepeld. U kunt nu samen met andere woningeigenaren subsidie aanvragen om zo aan de vereiste minimumoppervlakte van 15 m² dak te komen. De daken hoeven niet aaneengesloten te zijn. De regeling geldt ook voor bedrijfspanden.

Peter Bot (BBA) wethouder Groen en Duurzaamheid: 'Een groen dak draagt bij aan de biodiversiteit in onze stad en aan ons groene imago. Na het winnen van goud tijdens de groenste stad van Europa-verkiezing in 2014 is een aantal ideeën, waaronder het stimuleren van groene daken, naar voren gekomen. Onze subsidieregeling is vorig jaar gestart en er is nog ruimte in de subsidiepot. Ik doe graag een oproep aan Amstelveners om hun daken te vergroenen. Bijvoorbeeld bij het maken van een uitbouw. Of regel met buren samen, dat daken van schuurtjes, of garages een groene uitstraling krijgen. Door de regeling te versoepelen, hoop ik meer Amstelveners over de groene streep te trekken'.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Groen en Duurzaamheid


Een dak met beplanting heeft tal van voordelen. Zo blijft het dak koeler, waardoor de levensduur van het dak verdubbelt. Ook werken groene daken als een spons en kunnen ze 60 tot 80 procent meer water vast houden dan een onbegroeid dak. Op die manier kan eventuele wateroverlast op straat worden verminderd. Daarnaast zorgt beplanting op daken voor geluiddemping en is het nuttig voor diverse diersoorten, zoals vogels en bijen.

Subsidievergoeding. Afhankelijk van het formaat dak en de gekozen beplanting draagt de gemeente tussen de 10 en 50 euro per m² bij tot maximaal 15.000 euro per gebouw. Meer informatie: Vraag uw subsidie aan via www.amstelveen.nl/groenedaken. Voor vragen kunt u bellen naar (020) 540 49 11 of e-mailen naar groenedaken@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.