Bijgewerkt: 21 januari 2021

Hotels op Kronenburg?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-01-2014

Het college van B en W van Amstelveen staat positief tegenover de transformatie van twee kantoorpanden naar hotels op Kronenburg en is bereid om alle benodigde procedures te doorlopen teneinde de benodigde vergunningen af te kunnen geven. Het zou in totaal gaan om ruim 750 hotelkamers.

Op kantorenpark Kronenburg is leegstand van kantoren een groot probleem. In samenwerking met de eigenaren en de huurders van de kantoren is de gemeente al langer bezig de leegstand op Kronenburg terug te dringen. Omdat de vraag naar kantoren lager zal blijven dan het aanbod is transformatie onvermijdelijk.

kronenburg Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Laan van Kronenburg in Amstelveen. De naam van de laan is afkomstig van een voormalig kasteel Cronenburgh bij Loenen aan de Vecht in de provincie Utrecht


Gezien de ligging van Kronenburg gelden de regels van het Luchthaven Indelingsbesluit (LIB). Transformatie van kantoren naar woningen, of scholen is daardoor op dit moment onhaalbaar. De LIB-beperkingen gelden niet voor hotels en dat is daarom een logische herbestemming voor leegstaande kantoren.

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economische Zaken: 'Ik ben blij met de initiatieven van de eigenaren van de kantoren. De transformatie naar hotels is met de huidige regelgeving een van de weinige opties om leegstand van kantoren op Kronenburg terug te dringen. Als de hotels er komen, zal de leegstand van de kantoren in Amstelveen met ruim 27.000 m² worden verminderd. Bovendien zullen de hotels een bijdrage leveren aan de aantrekkingskracht van Kronenburg voor (internationale) huurders.'

John Levie (BBA), wethouder Vervoer: 'Voor de transformatie van de beide hotels zijn voldoende parkeervoorzieningen op eigen terrein. Ze blijven beiden binnen de normen voor hotels. De hotels zijn gunstig gelegen bij de openbaar vervoerlijnen 5 en 51 en hebben daardoor goede verbindingen met de Zuidas en Station Zuid in de ene richting en het Stadshart van Amstelveen in de andere richting. Dat vergroot de aantrekkingskracht en zal mogelijkerwijs ook de verkeers- en parkeerdruk reduceren.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.