Bijgewerkt: 3 augustus 2020

Htel mag geen gewoon hotel worden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-03-2009

Htel aan de Laan van de Helende Meester 241, heeft vorig jaar in december 2008 een aanvraag ingediend bij de gemeente Amstelveen, om de zogenaamde 'Short Stay' vanaf 1 week toe te staan in plaats vanaf 1 maand.

Het gebouw is nog steeds bewoond en volgens de gemeente, om het verblijf in Htel vanaf 1 week aan te bieden en het vestigen van een broodjeszaak, is in strijd met het oorspronkelijke bestemmingsplan (woonbestemming).

Htel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Htel appartementen hotel aan de Laan van de Helende Meester 241 heeft 255 kamers


De gemeente heeft het al in 2004 met de eigenaar; Htel BV de voorwaarden meegedeeld, waaraan voldaan moet worden, om niet in strijd te zijn met de bestemming: woondoeleinden. Volgens de gemeente: “Er zijn geen gewijzigde inzichten dus is er geen reden om van dit standpunt af te wijken” en het minimaal 1 maand verblijf moet worden gehandhaafd.

Al in 2005 probeerde Htel BV het gebouw profileren als een gewoon hotel, maar toen twee Amstelveense hoteliers, de heren R. Udo van Hostellerie de Veenen en W. Netjes van Grand Hotel Amstelveen eisten een “duidelijke handhaving” van de gemeente, om te voorkomen, dat Htel onderdeel zou worden van het gemeentelijke hotelbeleid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.