Bijgewerkt: 24 augustus 2019

Huis aan huis verkoop wordt ontmoedigd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-02-2010

B en W van Amstelveen stellen voor, om door verandering van de regels het venten te ontmoedigen. Ondernemers hoeven voortaan geen vergunning meer aan te vragen, maar door aanscherping van de tijden waarop dit toegestaan wordt, is de verwachting dat er minder huis aan huis verkocht zal worden.

De vergunning wordt dus omgezet in algemene regels. De aanpassing kan doorgevoerd worden bij de eerstvolgende wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) door de gemeenteraad.

In de huidige APV is opgenomen dat venten zonder vergunning niet is toegestaan. Met het afschaffen van de vergunning worden de tijden aangescherpt, waarop gevent mag worden. Het voorstel luidt dat venten alleen is toegestaan van maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 16.00 uur, niet meer op zaterdag en ’s avonds. Zo wordt eventuele overlast beperkt.

Daarnaast wordt de voorlichting aan senioren over veiligheidspreventie op het gebied van de zogenaamde babbeltrucs gecontinueerd. Frans Hellendall, wethouder handhaving: “wij willen bescherming van onze burgers tegen onnodige overlast door huis aan huis verkoop. Tevens willen wij minder regeldruk voor burgers en bedrijven. Daarom schaffen wij de ventvergunning af.”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.