Bijgewerkt: 14 juli 2020

Hulde voor de heer Willem van Lith voorzitter Bond van Wapenbroeders Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
10-12-2014

Tijdens de jaarlijkse Kerstviering van de Bond van Wapenbroeders afdeling Amstelland dinsdag 9 december 2014 ontving de heer Willem van Lith tijdens een heerlijk Kerstdiner de zilveren erepenning van de stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Hij ontving deze hulde voor zijn jarenlange inzet en zijn persoonlijke betrokkenheid bij de jaarlijkse herdenking op 14 augustus bij het Indië-Monument in het Broersepark te Amstelveen. Tijdens deze herdenking wordt stilgestaan bij de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en van die in Nederlands-Indië in het bijzonder.

Foto Amstelveen
(Bron Conchita Willems - 2014)

Voorzitter Clemens Bouwens, burgemeester Van 't Veld en de heer Willem van Lith


Voorzitter van deze stichting, Clemens Bouwens, memoreerde vooral de voortdurende verbinding van Van Lith met de strijd voor vrijheid, die begint elke dag opnieuw, in jezelf en in de samenleving. Reeds op zijn 17e jaar als beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine uitgezonden naar Nieuw Guinea (’61–’62). Sinds 2003 als voorzitter van afdeling Amstelland van de Bond van Wapenbroeders, de landelijke organisatie van oorlogsveteranen en veteranen van vredesmissies.

Veteranen, ’jonge en oude’, die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid waar ook ter wereld. De jaarlijkse herdenking in het Broersepark kenmerkt zich bovendien door zijn hulpvaardige houding in praktische zin door inzet van veteranen en militairen op vele wijzen, zoals muzikale omlijsting, erewacht met vaandel van de Bond en vele hand- en spandiensten. Burgemeester Mirjam van ’t Veld sprak over de goede vriendschappen die al zo lang borg staan voor deze herdenking en voor de veteranenzorg in de regio. Tenslotte sprak de 93-jarige Luitenant-generaal b.d. Ted Meines over de 3 peilers die hij van belang acht voor veteranen: zelfrespect, vertrouwen in de medemens en Godsvertrouwen. Ted Meines bracht 25 jaar geleden de 32 organisaties van veteranen bijeen en was de 1e voorzitter van de landelijke stichting Veteranen Platform. Het heerlijke en sfeervolle Kerstdiner in restaurant Ho-Fa werd zo extra bijzonder!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.