Bijgewerkt: 28 mei 2020

Huwelijk en partnerschapsregistratie eenvoudiger in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-12-2009

De aangifte van een huwelijk en van partnerschapsregistratie wordt eenvoudiger voor burgers. De gemeente Amstelveen heeft de verplichting afgeschaft om een aantal bewijsstukken te overleggen. Een administratieve lastenverlichting voor zowel burgers als gemeente.

Paar Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Een plastic echtpaar van een bruidstaart


Vanaf heden (8 december 2009) hoeven aanstaande bruidsparen, of partners geen geboorteakte, echtscheidingsakte en/of overlijdensakte meer te overleggen. Voorwaarde is, dat deze gegevens reeds zijn opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Is dat niet het geval, dan zijn deze stukken nog wel verplicht. Aanstaande bruidsparen en partners besparen hiermee tevens op gemeentelijke legestarieven.

De bewijsstukken worden vervangen door controle van de relevante gegevens door de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. Het doel is de administratieve lasten voor de burger zoveel mogelijk te verminderen.

Tevens biedt de gemeente Amstelveen burgers vanaf heden de mogelijkheid om hun eigen trouwambtenaar te kiezen. Op de website van de gemeente staan foto’s van de trouwambtenaren en een toelichting om de keuze te kunnen bepalen. Bij een kosteloos huwelijk is deze keuze niet mogelijk. Het was al mogelijk, om een eigen trouwlocatie te kiezen binnen de grenzen van de gemeente. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Kies een: trouwambtenaarAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.