Bijgewerkt: 20 april 2024

Iers heldenverhaal met reuzen in het Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
29-01-2018

Je zal maar een reus zijn, door je broer in zee gegooid worden, gered worden door een magische vis en een beetje getikte oma hebben. Uiteindelijk kom je erachter dat je de zoon van een koning bent. Je moet de strijd aangaan met je kwaadaardige broer Cucullin om de liefde van een prinses te winnen. Pas dan kun je koning worden. Dit alles overkomt Finn McCool.



Reusachtig Cool is een voorstelling gebaseerd op een oud Iers volksverhaal, maar helemaal van deze tijd. Poppenspelers John de Winter en Martine van Ditzhuyzen van Theater De Winter ontmoeten als toeristen de reuzenfamilie McCool in de bergen van Ierland op het moment, dat de broers Finn en Cucullin de strijd met elkaar aanbinden om het hart van de lieftallige prinses Oena. Dit levert een spannende, humoristische en ontroerende voorstelling op waarin poppenspel, toneel en verhaalkunst moeiteloos met elkaar verweven worden.  Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Te zien in het Amstelveens Poppentheater op zondag 4 februari 2018 om 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,50. Reserveren kan via 020-6450439; info@amstelveenspoppentheater.nl  of via www.amstelveenspoppentheater.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.