Bijgewerkt: 29 april 2024

Ierse pianist geeft lunchconcert in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Kruiskerk Amstelveen
28-09-2023

Zondag 8 oktober 2023 geeft de zeer getalenteerde  Seán Morgan-Rooney, een van de beste pianisten van zijn generatie, in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, een pianorecital dat ongeveer een uur zal duren. Het begint om 12:00 uur. De toegang is vrij. Uw gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld en is nodig om de Kruiskerkconcertserie met klassieke muziek op hoog niveau, voort te kunnen zetten.

Sean Morgan-Rooney is tegenwoordig een van de meest vooraanstaande jonge pianisten van Ierland. Als winnaar van de Charles J. Brennan Prize op de 10de Dublin International Piano Competition heeft hij een debuutalbum uitgebracht, opgetreden met veel van de beste orkesten van het land en veelvuldig geconcerteerd in heel Europa als solorecitalist.



Sean is een fervent kamermuzikant en treedt regelmatig op in verschillende ensembles. Hij is voormalig lid van het Hard Rain Ensemble, een van de toonaangevende hedendaagse muziekgroepen in Groot-Brittannië. Hij treedt regelmatig op in pianotrio, piano-viool- en tweepiano-ensembles. Sean speelt momenteel op een Hamburg Steinway Model D concertvleugel uit 1929, die hem genereus in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Seán Morgan-Rooney is een avontuurlijk pianist. Zijn programma’s zijn nooit ‘doorsnee’. Eerder in de Kruiskerk bijvoorbeeld speelde hij een programma met Berio (o.a. Feuerklavier) en Ravel (Miroirs). In dit recital zal zijn pièce de résistance de beroemde Schilderijen van een tentoonstelling van Modest Moussorgski zijn, een zeer veeleisend werk. Het stuk is Seán op het lijf geschreven, want zijn spel is altijd beeldend én virtuoos. Alle facetten van de pianistiek beheerst hij en dat laat hij in dit solorecital ook weer horen. Naast de Schilderijententoonstelling horen we ook een aantal Preludes en Fuga’s van Dmitri Sjostakovitsj. Evenals Bach schreef Sjostakovitsj deze in alle mineur en majeur toonsoorten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.