Bijgewerkt: 22 oktober 2024

Illegale prostitutie in Amstelveen, pand in Biesbosch gesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-10-2024

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen liet vorige week (42-2024) met spoed een pand aan de Biesbosch sluiten vanwege illegale prostitutie. In het pand werden vier sekswerkers aangetroffen en de inrichting van het pand wees op illegale prostitutie. Politie onderzoekt of er sprake is van mensenhandel.

Burgemeester Tjapko Poppens: 'Met de sluiting van het pand wordt de bekendheid van het pand als seksinrichting tenietgedaan en houdt de overlast voor de buurt op. Zo kan de rust in de buurt terugkeren en verminderen we de kans dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie in woonwijken en dat woningen worden gebruikt waarvoor ze zijn bedoeld.'



Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.

Melding doen. Als buurtbewoner weet u als geen ander wat er gebeurt in de wijk. Indien u het vermoeden heeft dat er sprake is van illegale prostitutie in uw omgeving, kunt u dit melden via ondermijning@amstelveen.nl . U kunt het ook melden bij uw wijkagent via (0900) 8844, of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via (0800) 7000. Bij acuut gevaar belt u altijd 112. Uw meldingen helpen politie en gemeente bij het opsporen en aanpakken van ondermijnende criminaliteit.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.