Bijgewerkt: 23 januari 2021

In 2014 ook OZB-compensatie voor startende Amstelveense ondernemers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-02-2014

Net zoals in 2013, kunnen startende ondernemers in Amstelveen ook dit jaar een subsidie kunnen krijgen als compensatie voor de OZB-gebruikersbelasting, waarvan de aanslagen vorige week zijn verstuurd. Met deze maatregel wil de gemeente ondernemerschap en bedrijvigheid stimuleren. Tegelijkertijd stimuleert het college hiermee het gebruik van leegstaande kantoor- en bedrijfspanden.

De regeling is tot stand gekomen in overleg met verschillende (ondernemers)verenigingen, zoals Ondernemersvereniging Amstelveen, Vereniging Amstelveense Detailhandel, Koninklijke Horeca Nederland, Kamer van Koophandel en VNO/NCW.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jan-Willem Groot wethouder Economische Zaken (CDA)


De regeling geldt voor startende ondernemers die minder dan 3 jaar staan ingeschreven bij de KvK, niet meer dan 5 werknemers in dienst hebben en een bedrijfsruimte huren. Per ondernemer is maximaal € 300 beschikbaar. Bij de aanslag voor de OZB worden ondernemers direct geïnformeerd over deze regeling. Daarnaast ontvangen ze een brief met meer informatie over de mogelijkheden voor OZB compensatie.

Jan-Willem Groot ,wethouder Economische Zaken (CDA): “Met deze compensatie maatregel willen we startende ondernemers op weg helpen. Daarnaast zijn we vorig jaar begonnen met een programma Succesvol Netwerken voor startende ondernemers. Het is belangrijk, dat we vanuit de gemeente eigen initiatieven zoveel mogelijk ondersteunen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.