Bijgewerkt: 7 augustus 2020

In leegstaand kantoor komt er een sportcentrum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-10-2012

Het college van Amstelveen wil meewerken aan de vestiging van een sportschool en een sportmedisch centrum in het leegstaande kantoor boven Parelvisserslaan 1. Hiervoor is een bestemmingswijziging noodzakelijk.

Het kantoor boven Parelvisserslaan 1 staat ruim vier jaar leeg. De eigenaar wil hier graag een nieuw, laagdrempelig sportconcept starten, dat bestaat uit een sportschool en een medisch centrum met fysiotherapeuten, diëtisten en andere medische begeleiders. De eigenaar heeft op eigen terrein voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


Voor de gemeente past deze transformatie in het beleid dat in 2012 in gang is gezet om de structurele leegstand te bestrijden. Wethouder economische zaken Jan-Willem Groot (CDA): “De gemeente doet er alles aan om de kantorenleegstand in Amstelveen aan te pakken. Daarom werken we graag mee aan initiatieven vanuit de markt die een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem. Een leegstaand kantoor is voor geen enkele buurt fijn. Met dit sportcentrum verminderen we de kantorenleegstand met ruim 1600 m².”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.