Bijgewerkt: 18 september 2020

Inburgering en re-integratie ondergebracht bij de gemeente

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-01-2012

De afdelingen Werk en Inkomen en Publiekszaken van de gemeente Amstelveen voeren met ingang van 2012 zelf taken uit op het gebied van Inburgering. Het BON, expertisecentrum in de regio Amstelland/ Amsterdam op het gebied van inburgering en re-integratie (onderdeel van Cardanus), liet eind vorig jaar weten de begroting niet langer rond te krijgen.

In 2012 krijgen alleen vluchtelingen een traject aangeboden(wettelijk verplicht). Dit gegeven en het feit, dat de gemeente Amstelveen de verplichte trajecten eind 2011 heeft stopgezet in verband met overschrijding van het budget heeft ertoe geleid dat Cardanus de financiën niet meer rond kon krijgen.

De overgang is voor tenminste een jaar. Per 1 januari 2013 wijzigt de wet Inburgering. De gemeente heeft dan geen taken meer voor de inburgering. De gevolgen voor de afwikkeling hiervan zijn nog onduidelijk. Wethouder Herbert Raat (VVD) van inburgering: ‘Er is juridisch geen sprake van overname van onderneming. Wel zijn er bij de gemeente meer mensen nodig om de taken over te nemen. Vrijwel al het huidige personeel van het BON kan tot dat meer duidelijk is over de wetswijziging in tijdelijke dienst komen bij de gemeente’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.