Bijgewerkt: 10 augustus 2020

Infobijeenkomst A9 in allerijl

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
12-03-2009

De vanavond, 12 maart 2009 te houden informatiebijeenkomst over de ondertunneling van de rijksweg A9 lijkt in allerijl georganiseerd. Afgelopen week kregen de bewoners van het Oude Dorp, Dr. Schaepmanlaan en de Mr. Van Hallweg de uitnodiging in de bus. Het Nieuwsblad werd maandag rond het middaguur uitgenodigd.

Organiserende partijen zijn Rijkswaterstaat (RWS) en de gemeente Amstelveen. „De avond is mede georganiseerd naar aanleiding van berichtgeving in de media over de gevolgen, die de aanleg van de tunnel zou hebben voor de omgeving," aldus een woordvoerder van de lokale overheid.

Vorige week berichtte het Amstelveens Nieuwsblad over het al twee jaar durende verwerven van woningen door RWS in het plangebied. Tijdens de bijeenkomst, die om 20.00 uur begint in het Keizer Karel College (KKC), geeft Rijkswaterstaat, in aanwezigheid van Woongroep Holland en de gemeente Amstelveen, een toelichting op de plannen.

Verwonderlijk genoeg worden de bewoners van de huurwoningen in de Middeldorpstraat 22 tot en met 36 al om 18.00 uur in het raadhuis over de plannen ingelicht.

Middeldorpstraat

De bewoners van de Middeldorpstraat 22 tot en met 36 zijn tussen 18 en 19.00 uur apart uitgenodigd door de gemeente en Rijkswaterstaat om in het raadhuis te worden geïnformeerd over hun toekomstige woonsituatie naar aanleiding van de verbreding van de rijksweg A9. Omdat een uur later het hele oude dorp is uitgenodigd in het KKC vergroot dit de onrust. Dinsdagmorgen werden de bewoners van de acht huurwoningen zelfs nog nagebeld om -vooral wel te komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.