Bijgewerkt: 20 januari 2021

Inkoopactie gevel- en vloerisolatie in Amstelveen en Diemen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-11-2013

Vanaf 27 november 2013 start in Diemen en in Amstelveen een pilot-actie, waarbij inwoners zich vrijblijvend inschrijven voor de gezamenlijke inkoop van gevel- en vloerisolatie. Met deze actie willen de gemeenten het hun inwoners makkelijker maken ‘winst uit hun woning’ te halen.

De energierekening wordt lager en het levert tegelijk een bijdrage aan een energie neutrale stad. Na een veiling op basis van alle inschrijvingen ontvangt elke deelnemer een vrijblijvende offerte. Inschrijven voor gevel- en vloerisolatie kan tot en met 12 januari 2014 op www.winstuitjewoning.nl .

Foto Amstelveen
(Bron Winst uit je woning - 2013)

Spouwmuurisolatie levert jaarlijks 200 euro energielastenverlaging per jaar op en vloerisolatie scheelt 100 euro per jaar


Door alle vraag binnen beide gemeenten te bundelen kan scherper worden ingekocht. De twee aangeboden maatregelen –gevelisolatie en vloerisolatie- zijn geselecteerd op de relatief lage aanschafkosten en het feit, dat de werkzaamheden vaak binnen één dag kunnen worden uitgevoerd. Door middel van deze gezamenlijke actie wordt het bewoners zo makkelijk mogelijk gemaakt om geld te besparen. Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig inschrijven met hun naam en adresgegevens.

Met name eigenaren van woningen van vóór 1978 betalen onnodig veel voor hun energierekening. Spouwmuurisolatie levert jaarlijks al snel 200 euro energielastenverlaging per jaar op.

Vloerisolatie scheelt gemakkelijk 100 euro per jaar en maakt de woonkamer een stuk comfortabeler. Per woning wordt in overleg met de bewoner geselecteerd welke vloer- en of gevelisolatiesystemen toepasbaar en wenselijk zijn. Diemen en Amstelveen werken voor deze actie samen met het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer.

Particuliere woningeigenaren, die tevens bewoner zijn, kunnen subsidie aanvragen voor het treffen van bouwkundige en installatietechnische maatregelen aan hun eigen woning. De gemeenten Amstelveen en Diemen subsidiëren 15% van de gemaakte kosten, met een maximum van 1000 euro per adres. Meer informatie hierover is te vinden op www.amstelveen.nl/energiesubsidie.

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Duurzaamheid: “Na de succesvolle groepsaankopen van zonnepanelen willen we nu een volgende stap zetten naar een duurzamer Amstelveen. Met de gezamenlijke inkoop van vloer- en gevelinstallatie kunnen bewoners aanzienlijk besparen op hun investering, terwijl ze per jaar honderden euro’s op hun energierekening kunnen besparen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.