Bijgewerkt: 23 oktober 2020

Innovative Gate op Schiphol geopend

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
07-06-2010

Moderne gate met nieuw belevingsconcept

Vandaag 7 juni 2010 hebben Jos Nijhuis (President en CEO Schiphol Group) en Harry Hendriks (CEO Philips Benelux) een ultramoderne, nieuwe gate op de G-pier geopend. Schiphol introduceert hiermee als eerste luchthaven ter wereld een innovatieve gate met een nieuw belevingsconcept om het verblijf van passagiers vlak voor vertrek van het vliegtuig zo aangenaam en inspirerend mogelijk te maken.

De Schiphol Innovative Gate

De innovatieve gate is een volledig vernieuwde en opnieuw ingerichte gate op de G-pier. Het vooruitstrevend toepassen van elementen als verlichting, beeld, design, dynamische informatievoorziening en entertainment maken de gate voor passagiers comfortabel, sfeervol en gastvrij. Daarnaast biedt Schiphol in deze gate luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid zich herkenbaar, onderscheidend en passend bij de eigen huisstijl te presenteren. 'De

Schiphol Innovative Gate sluit naadloos aan bij onze ambitie om voor al onze klanten Europe's preferred airport te zijn. Bovendien willen we met dit concept de kwaliteit, het comfort en de beleving voor passagiers in en rond de gate verder verbeteren', aldus Jos Nijhuis.

Co-creatie Schiphol - Philips

De ontwikkeling en bouw van de gate duurden 9 maanden. De gate is 700 m2 en telt 200 stoelen, 700 plafondlamellen, 1.000 TL (led) buizen en 5 kilometer bekabeling. Het concept is een 'product' en co-creatie van Nederlandse bodem. Schiphol heeft bij de ontwikkeling ervan nauw samengewerkt met Philips, die haar services en oplossingen op het gebied van innovatie combineert met een focus op menselijk welzijn.

'We zijn er trots op dat Cathay Pacific, die service en gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan, deze gate als eerste luchtvaartmaatschappij gaat gebruiken. Zij is nauw betrokken geweest bij de ideevorming en de ontwikkeling van de gate', vertelt Jos Nijhuis.

Pilot voor 3 maanden

De Schiphol Innovative Gate is een pilot en duurt naar verwachting drie maanden. In deze periode wordt onderzocht of het concept bevalt en bijdraagt aan een betere verblijfs-perceptie aan de gate. Aan de hand van de resultaten wordt besloten of dit concept of elementen daarvan in de toekomst worden toegepast.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.