Bijgewerkt: 16 juli 2020

Internationale voorstellingen in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
11-10-2016

Ook in de herfstvakantie van 2016 zijn er in het knusse Amstelveens Poppentheater weer bijzondere internationale voorstellingen te bekijken. Op maandag 17 oktober en dinsdag 18 oktober 2016 speelt het Sloveense Puppet Theatre Maribor de voorstelling 'Blauwtje en Geeltje' van Leo Lionni, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek.

Little Blue en Little Yellow zijn de beste vrienden. Samen gaan ze naar school en spelen. Op een dag, ze omhelzen elkaar en worden ze groen. Ze keren terug naar huis maar worden niet door hun familie herkend, zodat ze huilen en huilen - de hele weg naar erkenning. Een voorstelling, waarbij een groot doek, verf, lichtjes en twee acteurs met weinig tekst een prachtig verhaal vertellen met beeldende grapjes erin. Blauwtje en Geeltje is een vorm van object-theater.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een foto van de voorstelling van het Sloveense Puppet Theatre Maribor 'Blauwtje en Geeltje'


Op donderdag 20 oktober en vrijdag 21 oktober 2016 is er een dubbele voorstelling met heel veel papier. Koos Wieman speelt het verhaal 'Michael en de draak'. Dit gaat over een klein papieren muisje, dat uit een affiche tot leven wordt getoverd. Al snel blijkt, dat hij het buitenbeentje in de familie is. Hij weigert om angstig door het leven te gaan, maar gaat op pad en beleeft veel avonturen. Bang zijn of niet bang zijn, dat is de vraag! Koos Wieman gebruikt diverse technieken om al zijn prachtige papieren dieren te manipuleren. De papiershow van de in Duitsland wonende Mexicaan Lorenzo Torres alias 'Mr. Lo' is een waar genot om naar te kijken. Hij maakt alle papieren creaties met de hand en in een onmiskenbare stijl. Mr. Lo treedt op in grote circus- en tv-producties, maar ook in het theater. Het is iedere keer weer geweldig om te zien. Papier heeft namelijk nauwelijks grenzen!

Blauwtje en Geeltje (3+) - maandag 17 oktober 14.30 uur/dinsdag 18 oktober 10.30 uur. Michael en de draak/Mr. Lo’s Papershow (4+) – donderdag 20 oktober 14.30 uur/vrijdag 21 oktober 10.30 uur en 14.30 uur. Kaartjes kosten 8,00 per stuk en zijn te reserveren via 020-6450439; info@amstelveenspoppentheater.nl  of via www.amstelveenspoppentheater.nl

Ieder kind krijgt van het jarige theater een cadeautje.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.