Bijgewerkt: 26 januari 2021

Internetoplichters in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
24-04-2012

Twee inwoners van Amstelveen zijn op dinsdag 17 april 2012 slachtoffer geworden van internetoplichting. Van de spaarrekening van de 70-jarige man is een geldbedrag overgeschreven naar zijn betaalrekening en vervolgens overgeboekt naar een andere rekening.

De rekeninghouder kwam daar later op de dag achter en informeerde bij zijn bank. Het geld bleek overgeboekt naar een bankrekening in het buitenland. De Amstelvener heeft aangifte gedaan van oplichting.

Ook bij een 56-jarige inwoner van Amstelveen is op dezelfde manier geld van zijn rekening opgenomen. Hij kreeg bij het inloggen een melding, dat hij strafbare handelingen zou hebben verricht en dat kon afkopen door geld over te maken. Hij voldeed aan dit verzoek en realiseerde zich later dat hij opgelicht was. Ook hij heeft aangifte gedaan.

De politie waarschuwt voor oplichters die op allerlei manieren proberen om de inlogcodes voor het internetbankieren te achterhalen of geld te laten betalen. De oplichters verspreiden vele e-mails met daarin links naar dubieuze webadressen.

Via deze websites probeert men het rekeningnummer en de bijbehorende inlogcode te bemachtigen. Tevens komt het voor, dat mensen e-mails ontvangen met daarin vragen over het internetbankieren.

Ook dit is een manier om het rekeningnummer en de bijbehorende inlogcode te bemachtigen. Het advies van de politie is dan ook om de links niet te openen en niet op de e-mails te reageren. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw bank.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.