Bijgewerkt: 26 januari 2021

Investeringsdelegatie van de regio Amsterdam bezoekt Taiwan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-06-2013

Van 15 tot 21 juni 2013 brengt een investeringsdelegatie van de regio Amsterdam onder aanvoering van burgemeester Van Zanen (Amstelveen) en wethouder Scholten (Almere) een bezoek aan Taiwan. De delegatie bezoekt verschillende Taiwanese bedrijven die zijn gevestigd in de Amsterdamse regio.


Grotere kaart weergeven Taiwan Chinees: 台湾 of 台湾; pinyin: Táiwān), officieel de Republiek China (ROC; Chinees: 中华民国; pinyin: zhonghua Minguo), is een staat in Oost-Azië. New Taipei (Chinees: 新 北市; pinyin: Xinbei Shì; Peh-OE-ji: Sin-pak-Chhi) is de dichtstbevolkte stad van Taiwan met 6.870.357 inwoners

Bestuurders uit de Amsterdamse regio brengen met enige regelmaat een bezoek aan Taiwan, omdat er een sterke historische verbondenheid is tussen Taiwan en Nederland. Taiwan is een belangrijke investeerder in de regio Amsterdam. Inmiddels zijn er bijna 50 Taiwanese bedrijven gevestigd in onder meer Amsterdam, Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer.

In de steden Taipei en Tainan organiseert amsterdaminbusiness samen met de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) werkbezoeken aan bedrijven en overheden. Naast het aantrekken van nieuwe bedrijven is er aandacht voor het behouden en uitbreiden van bestaande relaties.

De delegatie bezoekt een groot aantal Taiwanese bedrijven die een vestiging hebben in de regio Amsterdam zoals TUL, Delta Electronics, Evergreen, Vivotek, Chung Hwa Telecom, Taisuco en Mean Well. Ook worden potentiële investeerders bezocht. Voorts staat een ontmoeting van burgemeester Van Zanen en wethouder Scholten op het programma met de burgemeester van Taipei, Mr. Chu en de gouverneur van Tainan, Mr. Lai.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.