Bijgewerkt: 5 juni 2020

Israelische burgemeesters op bezoek in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: CIDI
30-11-2010

'

Onlangs weigerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om een dertigtal Israelische collega's te ontvangen in Nederland, omdat daar ook enkele burgemeesters van steden op de Westelijke Jordaanoever bij zaten. In de delegatie waren zowel  Joodse als Arabische burgemeesters vertegenwoordigd.

Omdat CIDI meent, dat de contacten tussen de Nederlandse en Israëlische lokale overheden nuttig en inspirerend kunnen zijn, heeft CIDI enkele leden van de aanvankelijke delegatie uitgenodigd alsnog ons land te bezoeken.

Tussen 28 en 30 november kwamen drie Israëlische burgemeesters op uitnodiging van het CIDI naar Nederland. Het programma bestond onder meer uit ontmoetingen met Tweede Kamerleden en een bezoek aan enkele gemeenten en burgemeesters.

burgemeesters Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Burgemeesters op een rijtje vlnr.: dhr. Samir Darwish, dhr. Avi Naim, dhr. Jan van Zanen en dhr. Pini Badash in het raadhuis van Amstelveen op 30 november 2010


Op dinsdagmiddag 30 november 2010 kwam de delegatie een bezoek brengen aan Amstelveen, waar zij onder andere burgemeester Jan van Zanen hebben ontmoet.

De delegatie bestond uit de volgende personen: Dhr. Pini Badash, voormalig Knesset-lid en burgemeester van Omer gelegen in de Negev woestijn . Dhr. Samir Darwish, burgemeester van Zemer, een samenvoeging van verschillende Arabische gemeenten in Noord-Israel en Avi Naim, burgemeester van Beit Arye-Ofarim, een plaatsje  op de Westelijke Jordaanoever 13 km ten oosten van vliegveld Ben Gurion .

CIDI?

Het Centrum Informatie en Documentatie over Israel - kortweg CIDI - werd in 1974 opgericht. Het is een onafhankelijke Nederlandse stichting, gevestigd in Den Haag, die onlosmakelijk betrokken is bij Israel.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.