Bijgewerkt: 28 januari 2021

JOP aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-01-2014

Aan de Noordelijke Poeloever, in nabijheid van het raadhuis van Amstelveen, komt een Jongeren Ontmoetings Plek (JOP). De tijdelijke skatebaan en het basketbalveld aan de oostzijde van het museumtramspoor verdwijnen hiermee als jongerenvoorziening uit het Oude-Dorp.

Jongerenwerkers en wijkregisseurs geven aan, dat jeugd de skatebaan en basketbalveld nauwelijks gebruiken. Mede op verzoek van het wijkplatform Oude-Dorp komt er op de plaats van de skatebaan en het basketbalveld een extra parkeerterrein. Met deze 36 parkeerplaatsen moet de hoge parkeerdruk afnemen in het Oude-Dorp.

landijsbaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Naast de landijsbaan op de Noordoever van De Poel komt de nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren van het Oude-Dorp van Amstelveen


JOP?

Een hangplek, tegenwoordig ook wel Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) genoemd, is een speciaal ingerichte plek, waar zogenaamde hangjongeren rond kunnen hangen. Dit betreft vaak jongeren die geen andere bezigheid hebben.

Veel gemeenten hebben zulke hangplekken ingericht, om te voorkomen, dat de hangjeugd verblijft op plekken, waar hun aanwezigheid anderen tot last is. Een hangplek is dan vaak niet midden in een woonwijk en niet pal aan een doorgaande route.

Het meubilair bestaat vaak uit een vandalismebestendig bankje met beschutting tegen de regen. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante meter. In het midden van de constructie staat veelal een betonnen kolom welke dan tegelijkertijd gebruikt kan worden voor allerlei vormen van graffiti.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.