Bijgewerkt: 14 juli 2020

Japan Women's Club organiseert origami workshop voor kinderen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
07-05-2016

Van een gekleurd vierkant blaadje papier vouw je de mooiste vormen. In Japan maken ze al eeuwenlang kunstwerkjes van papier en daar noemen ze dat origami. Samen met de Japan Women’s Club organiseert de Bibliotheek Amstelland een feestelijke origami workshop voor kinderen met het thema Things to wear.

Maak kennis met deze eeuwenoude, maar ook weer eigentijdse vouwkunst. Onder begeleiding en met advies van de leden van de Japan Women’s Club vouw je gegarandeerd iets moois. Of dat nu een broche, hoedje, horloge of andere kekke accessoire wordt, je kan gewoon langskomen en aanschuiven. Het vouwen duurt ongeveer een half uur per sessie en de laatste inloop is om 16.00 uur. Als je klaar bent met je origami-kunstwerk krijg je limonade en een kleine Japanse verrassing.De workshop origami is op zondag 22 mei 2016 in bibliotheek Amstelveen Stadsplein tussen 13.30 en 16.30 uur, telkens een sessie van een halfuur. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Meer informatie is te lezen op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Origami?

Origami (折 り 紙) betekent 'vouwen' en kami betekent 'papier' en het is de kunst van het papier vouwen, die vaak met de Japanse cultuur wordt geassocieerd. In de moderne gebruik, het woord 'origami' wordt gebruikt als een inclusieve term voor alle vouwen praktijken, ongeacht hun cultuur van herkomst. Het doel is om een vlakke vierkant papier om te zetten in een afgewerkt beeld door middel van vouwen en beeldhouwtechnieken.


In Japan, de vroegste ondubbelzinnige verwijzing naar een papieren model is in een kort gedicht van dichter Ihara Saikaku in 1680, waarin hij een traditioneel vlinder-ontwerp noemt tijdens een Shinto ( een etnische religie van de mensen van Japan) bruiloft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.