Bijgewerkt: 19 maart 2024

Je staat nooit alleen

Nieuws -> Informatief

Bron: 3FM/Wikipedia
20-03-2020

3FM-dj Sander Hoogendoorn bedacht dat het leuk is als alle Europese radiostations het liedje van Gerry and The Pacemakers 'You'll Never Walk Alone' uit 1963 zouden draaien op vrijdag 20 maart 2020 om 08:45.  Bij het schrijven van dit bericht zijn er al 183 stations bereid gevonden door heel de Europese Unie om het nummer te draaien en op deze manier een sociale cohesie te vormen tussen de mensen in deze zware tijden van Corona.



Gerry en de Pacemakers (Gerry en de Gangmakers) was in de jaren van 1960 een Engelse beatgroep en prominent aanwezig in de Merseybeat-scene. Net als de Beatles kwamen ze uit Liverpool, werden ze geleid door Brian Epstein en hun muziek opgenomen door George Martin. Ze worden het meest herinnerd omdat ze de eersten waren die de nummer één van de UK Singles Chart bereikten met hun eerste drie single-releases: 'How Do You Do It? ', 'I Like It' en 'You'll Never Walk Alone' (1963). De laatste song werd gedurende 20 jaar niet geëvenaard, tot het succes van mede-Liverpoolse band Frankie Goes to Hollywood, midden jaren 1980. Een ander van hun beroemdste nummers, 'Ferry Cross the Mersey', verwijst naar de rivier de Mersey die langs Liverpool stroomt.

Gerry Marsden vormde de groep in 1959 met zijn broer Fred, Les Chadwick en Arthur McMahon. Ze concurreerden met de Beatles in het begin van hun carrière en speelden in dezelfde gebieden van Hamburg en Liverpool. McMahon (bekend als Arthur Mack) werd rond 1961 op piano vervangen door Les Maguire. De oorspronkelijke naam van de groep was Gerry Marsden en de Mars Bars, maar ze werden gedwongen om dit te veranderen toen de Mars Company, producenten van de chocolade Mars Bar, klaagden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.