Bijgewerkt: 18 september 2020

Jeugdoverlast in Amstelveen daalt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-01-2012

Het aantal meldingen jeugdoverlast is in Amstelveen in 2011 18,6% gedaald ten opzichte van 2010. Dit blijkt uit de derde handhavingsrapportage van het College van Amstelveen. De daling die in de eerste twee rapportages van het afgelopen jaar al zichtbaar was, heeft zich daarmee in de laatste vier maanden van het jaar doorgezet.

Het college rekent de daling toe aan de slechte zomer van 2011, de inzet van jongerenwerkers, straatcoaches, bikers en politie en het efficiënt gebruik van huisbezoeken.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)

Wethouder Herbert Raat (VVD) van jeugd en handhaving:

’De cijfers bevestigen dat we op de goede weg zijn. Het is allemaal nog wel heel kwetsbaar. Complimenten aan onze mensen. Zij zijn in de avonduren veel op straat en investeren veel tijd in hun contacten met jongeren. Dit neemt niet weg, dat er in Amstelveen ook wijken zijn waar het minder goed gaat. Met ruim een verdubbeling van het aantal meldingen vormt Keizer Karelpark een absoluut aandachtspunt.

 Ook in de wijken Kostverloren, Oude Dorp/ Bovenkerk en Patrimonium valt nog winst te behalen. We zetten alles op alles om ook hier de cijfers te laten dalen. We kunnen dit echter niet alleen, er is ook een hele belangrijke rol weggelegd voor ouders’.

Opening Down Town

Per 1 januari 2012 heeft de gemeente de verantwoording van jongerencentrum Down Town overgenomen. Het beheer ligt bij het Sportbedrijf en P60 levert diverse culturele activiteiten. De jongerenwerkers gaan in wisseldiensten meedraaien. Hiernaast ondersteunt de gemeente ook positieve initiatieven die door jongeren zelf worden aangedragen. Zo staat in 2012 een bowlingtoernooi en evenement Scatemania op de rol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.